Od početka epidemije u Dugom Selu svaki treći stanovnik prebolio koronu

Piše: - 24.02.2022.

Dvije godine od početka pandemije u emisiji Pogled s Martina ekskluzivno donosimo: svaki treći stanovnik Dugog Sela prebolio je koronu!

Dvije godine je prošlo od prvog slučaja korone u Hrvatskoj (25.02.2020).  Tim povodom u emisiji Pogled s Martina razgovarali smo s načelnikom stožera Civilne zaštite grada Dugog Sela Nikolom Tomincem, koji nam je otkrio da je u tom vremenu u Domu zdravlja Dugo Selo evidentirano  9.273 osobe koje su preboljele koronu. Od tog broja oko 6,5 tisuća osoba iz Dugog Sela a ostali s područja općina Rugvice i Brckovljana. To znači da je svaki treći stanovnik Dugog Sela prebolio koronu.

Vodovod i odvodnja Zagrebačke županije investitor velikog EU projekta Sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Rugvica-Dugo Selo najavio je završetak radova do svibnja ove godine, a mi smo gradilišta na Martin bregu obišli s gradonačelnikom Nenadom Panianom.

 

Fašničko je vrijeme, a sutra u petak iz tiska tradicionalno  izlazi Smrdljivi Martin. Promocijom fašničkih novina počinje vladavina maškara koje će od gradonačelnika preuzeti ključeve grada i sve pozvati   na nedjeljni fašnički program za djecu i odrasle kod Pučkog otvorenog učilišta. Sva fašnička događanja emisiji najavljuje ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Nenad Haleuš.

Iako je svjetska praizvedba trebala biti u Beču, nakon prvih nagrada osvojenih u Barcelonu i Lisabonu Dario Cebić odlučio je svoju simfoniju broj 12 – Space prvi put izvesti u Dugom Selu. Koncert počinje u 19 sati u Glazbenoj školi.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist