Nastupni razgovor s Borisom Savićem

Piše: - 04.03.2022.

Prvi javni istup za medije Borisa Savića, novog pročelnika Upravnog odjela za pravne poslove, društvene djelatnosti i protokol grada Dugo Selo.

Nakon što je Gradska uprava Dugog Sela od 1. siječnja ove godine ustrojena prema novoj organizacijskoj strukturi unutar dva upravna odjela, Upravnog odjela za pravne poslove, društvene djelatnosti i protokol i Upravnog odjela za financije i komunalno gospodarstvo koje su prva dva mjeseca privremeno vodili Mladen Šestan i Dean Dragičević, od 1. ožujka dobili smo nakon provedenih natječaja i trajno rješenje za oba upravna odjela. Dean Dragićević ostao je i dalje pročelnik svog odjela dok je Boris Savić novo ime na čelu Upravnog odjela za pravne poslove, društvene djelatnosti i protokol. Gradonačelnik Nenad Panian kaže da je  nakon natječaja u kojem su sudjelovala 4 kandidata koji su pristupili testiranju i razgovoru za pročelnika imenovan  pravnik iz Dugog Sela, bivši djelatnik HBOR-a Boris Savić .Naglasio je da očekuje od novog ustroja s dva upravna odjela veću funkcionalnost u provođenju svih aktivnosti gradske uprave. Mladen Šestan dosadašnji pročelnik obnašati će dužnost pomoćnika pročelnika za imovinsko-pravne poslove.

Novi pročelnik Boris Savić u svom prvom obraćanju Zabavnom radiju rekao je da se iskreno veseli radu na poslu koji direktno može rezultirati povišenim standardom grada i građana.

“Iskreno me veseli mogućnost unosa energije, vremana, truda, elena u posao koji može direktno rezultirati povišenim standardom grada i većim mogućnostima za građane da žive, obrazuju se i rade u Dugom Selu. Kao pročelnik Upravnog odjela za pravne poslove, društvene djelatnosti i protokol, imam nevjerojatjno jake alate da se ideje dužnosnika i članova predstavničkog tijela stave u funkciju interesa građana. S druge strane kroz društvene djelatanosti, a to je jedna velika sfera interesa za građane, koja uključuje i predškolski odgoj, školstvo, glazbenu školu, kulturu, sport, vatrogasce i niz drugih djelatnosti uključujući i socijalu, vjerujem da imamo i mogućnosti i obvezu i dužnost unaprijediti i poboljšati standard i uvjete života u našoj maloj zajednici. To me iznimo veseli  i daje mi poticaj za rad na  radnom mjestu s takvom misijom i vizijom.”

Boris Savić posebno je naglasio da je tim koji je zatekao u gradu jako dobar.

“Kroz ovih par dana, ali i kroz rad u Gradskom vijeću stekao sam dobar dojam o tome kako ovdje sve funkcionira i zadovoljan sam sa službenicima i ljudima koji rade u gradu, a odnos s gradonačelnikom je odličan. Vjerujem da ću preuzeti tu njegovu energiju, koja je doprinijela razvoju grada  posljednjih godina, i da ću svojim aktivnostima olakšati i njemu i ostalim gradskim službama lakše i brže provođenje projekata.”

Zbog nespojivosti funkcija Boris Savić neće biti Fokusov vijećnik u Gradskom vijeću, no ostaje  u skupštini Zagrebačke župnije.

“Odstupam i iz svih odbora, radnih tijela i komisija jer mislim da to nije ispravno, iako to nije  protivno zakonu, ali mislim da nije dobro.  U skupštini Zagrebačke županije ostajem, to zakon dopušta i mislim da je dobro da , uz gospodina Antonia Marinu, da grad ima svoj glas u skupštini. Vjerujem da sam tamo jedan od 2-3 najaktvnija vijećnika i do sada sam otvarao neke važne teme za grad poput nadvožnjaka, nove škole, gradnje nove obilaznice.  Mislim da su te dvije funkcije komplementarne i da mi omogućuju još bolju mogićnost rada za razvoj lokalne zajednice, posebno našeg grada.”

Podijelite

Current track

Title

Artist