Asfaltiran I. Savski odvojak, počinje gradnja pump track poligona

Piše: - 24.03.2022.

Danas se asfaltiran I. Savski odvojak, od Rugvičke prema novom nadvožnjaku. Radi se o jednoj od kratkih ali zahtjevnih dionica, što zbog otkupa zemljišta što zbog komunalne infrastrukture rekao nam je gradonačelnik Nenad Panian pri današnjem obilasku radova. Radi se o važnoj prometnici koja će se nastaviti prema Poduzetničkoj zoni Črnovčak. Obišli smo i nogostup u Rugvičkoj gdje bi radovi trebali biti gotovi za dva do tri dana.

Za dva tjedna  počinju radovi na pump track poligona u Dugom Selu. Izvođači, konzorcij od dvije firme ( jedne Slovenije druge iz Hrvatske), koji je izabran na natječaju danas su uvedeni u posao, rekao je Dean Dragičević pročelnik za financije i komunalno
gospodarstvo Dugog Sela pri obilasku gradilišta. Vrijednost investicije je preko milijun kuna, a dio sredstava osigurala je i Zagrebačka županija. Rok za završetak radova je 60 dana , no Dragičević vjeruje da će to biti i brže.

Iva Barun, u ime izvođača unutar grupacije Adraia bike , izuzetno je zadovoljna lokacijom i napominje da će to biti najveći pump track poligon u Hrvatskoj. Kaže  da su pump track staze su posljednje dvije tri godine svjetski trend u sportskoj
infrastrukturi. Gradonačelnik Nenad Panian istaknuo je da se ovime zaokružuje  sportski centar koji počinje se stadionom NK Dugo Selo. Vjeruje da će to biti dugososelska atrakcija na kojoj će se održavati i međunarodna natjecanja.

Crveni križ ovih je dana izuzetno aktivan, brine i prijemu i smještaju raseljenih osoba iz Ukrajine, prikuplja za njih pomoć, u ponedjeljak je organizirao još jednu akciju darivanja krvi, a u subotu će se uključiti u akciju Dan narcisa prodajom 4 tisuća cvjetova pod vurom. O svemu tome razgovaramo s Darinkom Remenar Budin zamjenicom ravnateljice GD CK.

Podsjetiti  ćemo Vas i na promociju knjige Brune Šanteka i izložbe troje članova Likove udruge Dugo Selo, ali i proglašenja
najboljih u sportu Zagarebačke županije, jer ŽRK Dugo Selo još je jednom proglašen najboljom ženskom ekipom u županiji.

I da ne zaboravimo. Sve su to teme o kojima opširnije govorimo u današnjoj emisiji Pogled s Martina a možete ju preslušati u našem podcastu emisije.

Podijelite

Current track

Title

Artist