Alvaro Soler X Topic – Solo Para Ti

Piše: - 22.04.2022.

Alvaro Soler i njemačko hrvatski producent DJ Topic predstavljaju novu neodoljivu klupsku himnu

Španjolska duša Alvaro Soler piše jedinstvene gorko-slatke ljubavne pjesme koje često tematiziraju konačne oproštaje, ali i zadržavanje nade. Sada istražuje nepoznati teritorij: najnoviji singl „Solo Para Ti“ (u prijevodu: samo za tebe) fuzija je njegovog specifičnog strastvenog popa s laganom elektronskom glazbom. 

Pjesma govori o onom razdoblju koje slijedi nakon prekida – razdoblju u kojem patiš, ali istovremeno znaš da je bolje da više niste zajedno. U takvom sukobu između racionalnosti i emocija nema drugog izbora no isplivati na drugu stranu. Ova dilema je svima itekako poznata jer su ju gotovo svi barem jednom iskusili, otvara se Soler o novoj pjesmi čiji prateći spot prikazuje vrtlog emocija iz neočekivanog kuta.

Njemačko hrvatski DJ i producent Topic smatra se jednim od najvećih imena elektronske glazbe. Osnivač je i nagrađivanog labela Melancholic Dance Music koji svoje izvođače predstavlja na najvećim svjetskim pozornicama. Njegov hit iz 2019. „Breaking Me”, koji je zaradio više od 1,9 milijardi sveukupnih streamova, bio je broj 1 na američkim plesnim ljestvicama te je postigao zlatnu, platinastu i dijamantnu nakladu u 28 zemalja. Ovako Topic opisuje početak rada s Alvarom:

Pratio sam Alvara već neko vrijeme kada mi je palo na pamet da bismo mogli sjesti i zajedno napraviti pjesmu. Oduvijek me privlačilo kombiniranje pjesama na španjolskom jeziku s elementima dance glazbe, pa smo se odlučili naći u studiju za snimanje u Berlinu. Prva verzija „Solo Para Ti“ nastala je u roku od samo dva dana uslijed intenzivnih sesija snimanja.

Alvaro Soler suradnju opisuje kao nešto što je „došlo sasvim prirodno“:

Topica poznajem dugo i bio sam izuzetno sretan zbog njegovog probijanja u svijetu i velikih uspjeha. Za mene je on jedan od najkvalitetnijih DJ-eva posljednjih godina, zbog čega je suradnja s njim bila sjajno iskustvo. Iznimno sam zadovoljan i ponosan na rezultat: prije „Solo Para Ti“ nisam imao nikakvog iskustva s EDM žanrom, no uvijek volim iznenađivati i sebe i druge.

Nakon više od 150 zlatnih i platinastih naklada diljem svijeta i sveukupno 5,3 milijarde streamova, Alvaro Soler je svojim aktualnim albumom „Magia“ osigurao najviši ulazak u radijske top ljestvice u u karijeri. Osim toga, Alvaro je i član je žirija u TV emisiji „The Voice Kids“, a sinkronizirao je i njemačku i talijansku verziju Disneyjevog blockbustera „Encanto“. S neodoljivom klupskom himnom „Solo Para Ti“ Alvaro Soler usmjerava pažnju na svoju najveću strast.

Platinasti hitmejker hrvatskih korijena Topic krajem svibnja stiže u Hrvatsku, u predivnu lagunu Stella Maris u Umagu gdje će kao jedan od headlinera nastupiti na Sea Star Festivalu. Kao jedan od prvih festivala ovogodišnje sezone Sea Star održat će se 27. i 28. svibnja, a publiku će, uz svjetski poznate
zvijezde.
Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist