Otvoreno igralište u Kopčevcu

Piše: - 25.05.2022.

Bez svečanosti i posebne ceremonije otvoreno dječje igralište u Kopčevcu. Nažalost i prije otvaranja počela devastacija.

U Kopčevcu je danas otvoreno dječje igralište i mini sportski teren u koje je uloženo 380 tisuća kuna i dodatnih 80 za ogradu cijelog prostora, rekla je voditeljica projekta Jadranka Robić. Na igralištu se nalaze ljuljačke, tobogani, ljuljačka sa gnijezdom pogodna i za djecu s posebnim potrebama, klackalice i mini igralište za igranje s loptom. Postavljeno je nekoliko klupa za odmor i prostor hortikulturno uređen

Gradonačelnik Nenad Panian zadovoljan je što je projekt nakon 3,5 godine priveden kraju.
“Ponosan sam na ova dječja igrališta, grad ima puno djece i o njima treba brinuti. Danas otvaramo i pump track stazu i nastojimo djecu izvući na otvoreno, da nisu stalno na mobitelima i tabletima, već na zraku i u društvu. Ovo je prekrasan prostor uz koji se nalazi i zgrada koju je grad otkupio i namjerava urediti prostor za mjesni odbor.”

Nažalost i na ovom igralištu već su zabilježeni elementi devastacije, netko je pokušao iščupati golove na igralištu pa gradonačelnik poziva građane da čuvaju gradsku imovinu, a grad će uskoro postaviti i niz kamera za video nadzor.

Gradonačelnik Panian i njegova zamjenica Jasminka Kokot Bambić razgovarali su s predstavnicima mjesnog odbora o uređenju prostora što sve skupa veseli mještane Kopčevca, kaže predsjednik Mjesnog Odbora Darko Debeljak.

“Ovo je nešto veliko i prekrasno za naš Kopčevec. U jednoj anketi prije dvije godine ustanovili smo da je u Kopčevcu bilo 185 djece do 12 godina i njima je ovo najljepši poklon. Zahvaljujem gradonačelniku, zamjenici gradonačelnika, gradskom vijeću ovog i starog saziva i  svima koji su doprinijeli da ovo imamo a nadam se da ćemo ovo sačuvati.”

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist