DAN GRADA ZAGREBA I SVETKOVINA MAJKE BOŽJE OD KAMENITIH VRATA

Piše: - 31.05.2022.

Proslava zaštitnice grada počela je jutarnjim misnim slavljem koje je, na Kamenitim vratima, predslavio vlč. Tomislav Hačko, vicepostulator za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije, pročelnik Tiskovnog ureda i pastoralni pomoćnik u Župi sv. Marka Evanđelista na Gornjem Gradu u koncelebraciji sa župnikom Župe sv. Marka i rektorom Akademske crkve sv. Katarine preč. Vladimirom Magićem.

“Gledajući događaje oko sebe mogli bismo reći da nam je Gospodin dalek, ali On je uvijek tu, pitanje je samo koliko smo mi blizu njega”, istaknuo je vlč. Hačko i nadodao da svaki ‘Hvala!’ Mariji svjedoči da je i dalje Gospodin u našoj sredini i da se ne moramo bojati, koliko god nam budućnost bila neizvjesna.”

Na kraju misnog slavlja preč. Vladimir Magić pozvao je sve okupljene da češće zastanu u srcu grada Zagreba na molitvu pred Majkom Božjom od Kamenitih vrata.

Lik Majke Božje od Kamenitih vrata izložen je u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca, odakle će ga mladi u 18 sati prenijeti na oltarni prostor na trgu ispred Katedrale te će početi molitveni program.

Svečano misno slavlje u 19 sati na trgu ispred Prvostolnice predvodit će mons. Lazarus You Heung sik, pročelnik Kongregacije za kler, u zajedništvu sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem, drugim biskupima te svećenicima grada Zagreba.

Nakon svete mise kreće procesija u kojoj se nosi lik Majke Božje od Katedrale do Kamenitih vrata. Procesija će se kretati uobičajenim pravcem: Bakačevom ulicom, sjevernom stranom Trga bana Josipa Jelačića, Radićevom ulicom do Kamenitih vrata.

Napomenimo i da je u povodu Dana Grada održana svečana sjednica Zagrebačke gradske skupštine, na kojoj su dodijeljene nagrade Grada Zagreba. Zagrepčankom godine proglašena je odvjetnica Sanja Bezbradica Jelavić. “Dugogodišnjim radom na području zaštite najranjivijih skupina poput migranata, žena koje su preživjele nasilje i njihove djece daje znatan doprinos ostvarenju temeljnih ljudskih prava i vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske”, stoji u Zaključku
o dodjeli Nagrade Zagrepčanka godine Grada Zagreba.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

SLJEDEĆA OBJAVA

Umro Ante Plazonić


Thumbnail
PREDHODNA OBJAVA

SWINGERS – Kao ti


Thumbnail
Current track

Title

Artist