Pava – Horizont

Piše: - 21.06.2022.

Mlada kantautorica Pava, koja nas je osvojila svojom glazbenom vještinom, skromnošću i osmijehom sa svoja prva tri singla, “Ponekad”, “Budi mi dobro” i “Dopusti mi”, za četvrti singl odabrala je pjesmu koja se razlikuje od njenog dosadašnjeg rada. “Horizont” je ljetna pjesma zanimljivog teksta i plesnog ritma koja osvaja na prvu.

“Pjesma započinje stihovima “možda zvučat će bezobrazno”, iako ne možemo reci da je pjesma bezobrazna, već je vrckasta i smjela. Snimili smo i spot za pjesmu, a riječ je o one-take spotu u Sound Station studiju u Zagrebu koji je obogaćen kratkim, ali slatkim animacijama. Upravo te animacije sam sama radila i to prvi put! No ne mogu preuzet sve zasluge za sebe, jer sam imala odličnu suradnju s Denisom Radmanovićem koji je snimio i montirao videospot”, navodi Pava.

Aranžman pjesme potpisuje Đuro Ravenšćak, kao i tekst i glazbu, koju je radio u suradnji s Pavom, a veza između njih dvoje je i autorska i ljubavna, ovaj mladi bračni par stihovima i glazbom ispisuje svoj zajednički životni put. Pjesma je snimljena u poznatom RSL studiju u Novom Mestu, a Pava nam otkriva da to nije jedina pjesma na kojoj su radili u Sloveniji, već tek jedna od deset koje će se pronaći na njezinom debitantskom albumu čiji izlazak očekujemo na jesen.

Na albumu, pa tako i na ovom singlu, vidjet ćemo imena glazbenika koja se ponavljaju, a riječ je o Pavinom pratećem bendu sastavljenom od mladih, talentiranih glazbenika. Na bubnjevima je Domagoj Čondrić, na bas gitari Lovro Knežević, na električnoj Petar Ivkić, a na akustičnoj Boris Kapetan. Prateći vokal otpjevala je Mihaela Karla Palić, a Ivan Perković je odsvirao trube. Tko prati Pavin rad može primjetiti da su sve pjesme dosad snimane u RedRecords studiju u Zagrebu koji vodi Krunoslav Licitar Macola, čovjek zadužen za mix i master ove pjesme, a i cijelog albuma.

Foto: Denis Radmanić

Podijelite

Current track

Title

Artist