Dario Cebić i službeno akademik

Piše: - 08.07.2022.

Dario Cebić dobio titulu akademika u Europskoj Akademiji znanosti i umjetnosti u Salzurgu

Znalo se već prije više od godine dana da će svjetski poznati kompozitor klasične glazbe, zaljubljenik u tamburašku glazbu, pedagog, instrumentalist, osnivač i ravnatelj glazbene škole Dugo Selo dobiti titulu akademika u Europskoj Akademiji znanosti i umjetnosti u Salzurgu, a to se konačno prošlog vikenda i službeno dogodilo na svečanoj inauguraciji. Nakon povratka u Hrvatsku Cebić prepun dojmova ističe:

“Bilo je prekrasno, upoznao sam mnoge uvažene osobe, znanstvenike i umjetnike. Moram naglasiti da je čak 21 nobelovac bio ili je trenutno član Europske Akademije znanosti i umjetnosti u Salzurgu. Mislim da je to velika stvar i za Dugo Selo i za županiju i državu. Otvaraju se mnoge nove mogućnosti, mnogi novi projekti, planirano je da ću biti i u mnogim odborima posebno za kulturu i umjetnost na nivou Europe,  koji donose značajne odluke. Osim  toga  meni osobno se  pruža mogućnosti pisati i objavljivati znanstvene radove za ugledne svjetske časopise i za Europsku Akademiju znanosti i umjetnosti” – priča nam prvi dugoselski akademik.

Podsjetimo , Dario Cebić doktorski studij iz glazbenih znanosti završio je u Grazu , a poslijediplomski studij u Beču. 2018. godine završio je doktorski studij iz kompozicije koju je specijalizirao u Frankfurtu Berlinu te na Freiburgu.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist