ZETZ – Idemo Hrvatska

Piše: - 07.11.2022.

Predstavljamo Vam pjesmu “Idemo Hrvatska” koju izvodi ZETZ, jedan od najuspješnjih autora i glazbenih producenata novije generacije. Za tu priliku, ZETZ je okupio najbolje glasove domaće glazbene scene, svojevrsnu “pjevačku reprezentaciju” koju čine: Pero Galić, Giuliano, Mario Roth, Ivan Penezić i Igor Delač.

Ova respektabilna ekipa okupila se kako bi podržala nogometnu reprezentaciju i navijačima poklonila pjesmu koja će obilježiti predstojeće Svjetsko prvenstvo. Energičan ritam, zarazan refren i radiofoničan zvuk garancija su njenog uspjeha u radijskom eteru i odličnog prijema kod slušatelja i publike diljem Hrvatske i dijaspore. Autori glazbe i teksta su ZETZ (Ivan Zečić) i njegov otac Miroslav Zečić, koji zajedno tvore autorsko-producentski tim Hit Factory. Za moćan aranžman i glazbenu produkciju zaslužan je ZETZ.

Iako se slične namjenske pjesme planiraju i snimaju znatno unaprijed, zanimljivo je da je pjesma “Idemo Hrvatska” nastala gotovo sasvim slučajno. Više o tome rekao je ZETZ:

“Iskreno, ni na kraj pameti nam nije bila ideja da snimimo navijačku pjesmu. “Otkrili” smo je sasvim slučajno preslušavajući demo snimke koje smo snimali sa ženskim vokalom. Jedna pjesma je, iako drugačije tematike, u sebi sadržavala stih “nek gore srca vatrena” i već je u startu imala odličnu energiju i poletan refren. Shvatili smo da bi se od te demo verzije mogla napraviti odlična navijačka pjesma.. U tom trenu je svjetsko prvenstvo bilo udaljeno tek mjesec i pol dana i to nam se učinilo kao savršena prilika. Moj prijatelj Ivan Penezić snimio je demo verziju nove, navijačke pjesme pod nazivom “Idemo Hrvatska”. Zvučala je izvrsno i odmah smo znali da imamo pjesmu s velikim potencijalom.

U prvom trenu ideja je bila da ju objavim u suradnji s Igorom Delačem. Iza nas dvojice već je jedna izuzetno uspješna suradnja s pjesmom “U ritmu ljubavi” koja je poharala vrhove top lista i osvojila nagradu kao najemitiranija pjesma CMC festivala 2019. godine. Ipak, što sam više slušao našu navijačku pjesmu, shvatio sam da bi to bila odlična podloga za suradnju nekoliko moćnih vokala. U glavi sam, uz glasove Igora Delača i Ivana Penezića čuo i glasove Pere Galića, Giuliana i Maria Rotha, koji savršeno odgovaraju takvom tipu pjesme. Svi su oduševljeno prihvatili poziv, što nam je bio kompliment. Ujedno, to je bio i iznenađujuće dobar znak. Rijetko se dogodi da baš svi izvođači kažu da im je neka pjesma odlična. Sve u svemu, skupili smo pravu malu pjevačku reprezentaciju najboljih glasova hrvatske glazbene scene. Također, sama koncepcija pjesme metaforički podsjeća na igru reprezentacije. Vokalne dionice se izmjenjuju brzo i kroz timski rad, kao i lopta na terenu. Tehnički je to bio jako zahtjevan zadatak. Na kraju smo se i sami iznenadili koliko je sve lijepo i skladno zazvučalo kada sam završio mix i mastering. Ipak, najveće zasluge pripadaju upravo “pjevačkoj reprezentaciji” koja je odradila sjajan posao i fantastično ju otpjevala. Na tome sam im zaista od srca zahvalan. Suradnja s tako velikim imenima i talentiranim profesionalcima za mene je bila jako lijepo iskustvo i privilegija. Od prvog takta, pjesma puca od energije i zrači pozitivom. Jedva čekamo da krene put radijskog etera i dođe do brojnih slušatelja širom Hrvatske. Vjerujemo u ovu pjesmu samo iz jednog razloga: Svi koji su je do sada čuli imali su samo riječi hvale. Uglavnom su komentirali kako bi pjesma mogla postati nezaobilazni dio navijanja i proslava uspjeha naših sportaša. Osobno nikad ne volim imati visoka očekivanja, no ovakvi komentari daju nam pravo da se nadamo najboljem.”

Podijelite

Current track

Title

Artist