Loreen – Tattoo

Piše: - 01.03.2023.

Loreen se, kao jedan od ovogodišnjih favorita, vraća na Melodifestivalen 2023. (švedski izbor za pjesmu Eurovizije) s novom pjesmom „Tattoo”.

Pjesma ima energiju, snagu i dubinu. To je ljubavna pjesma. Kao i obično, volim pričati o ljubavi jer ne postoji ništa važnije od nje, a u ovim vremenima izuzetno je važno da podignemo kolektivnu svijest o tome. Kad sam prvi put čula pjesmu, osjetila sam ju čitavima tijelom, kao da sam predosjetila da će se s njom nešto veliko dogoditi – zadnji sam put to osjetila s pjesmom „Euphoria“, kaže Loreen.

Od svog proboja, Loreen je očarala publiku svojim fantastičnim glasom te jedinstvenim umjetničkim izričajem i tekstovima. Zahvaljujući zaraznom refrenu, ekspresivnom vokalu te neobičnoj scenografiji, Loreen je 2012. osvojila srca cijele Europe te pobijedila na Eurosongu s pjesmom Euphoria“. Pjesma je postala instant hit koji je dosegao vrhove top lista u 21 zemlji.

Nakon što je 2012.među primljena u Stockholmsku kuću slavnih u zračnoj luci Arlanda, Loreen je od 2020. dio Kuće slavnih Melodifestivalena. Iste je godine na festivalu Loreen sudjelovala s pjesmom „Så Mycket Bättre“, što je ujedno bio njen prvi izlet u stvaranje glazbe na švedskom jeziku. Loreen je također ostvarila svoj glumački debi u novoj filmskoj adaptaciji knjige „Vinterviken“.

U 2022. Loreen je izdala „Neon Lights“, electro/synth pop pjesmu fokusiranu na modernu Ivanu Orleansku koja pokušava spasiti svijet. Loreen je koristila glazbu kako bi istražila različite aspekte alfa žene u više pjesmama:

Idem stopama nekoliko snažnih žena. Poput moje prabake koja se obukla u muškarca kako bi izbjegla udaju. Pobjegla je s dvoje male djece kako bi živjela po svojim uvjetima. Ili kao moja majka koja je pobjegla iz Maroka u Švedsku kako bismo imali bolji život. To je ta energija koju želim izraziti.

Podijelite

Current track

Title

Artist