Matija Cvek & The Funkensteins – Kraj Save

Piše: - 14.03.2023.

Matija Cvek izdao predivnu baladu “Kraj Save” koja je hommage Zagrebu!

Brojne nagrade, pobjede na festivalima i velika priznanja publike, ali i struke te golem trud i predanost, iznjedrile su mnoge pjesme koje su postale veliki hitovi, a Matiju Cveka vinule u visine i postavile na koncertnu mapu jednog od najtraženijih pop izvođača.

Strelovit uzlet Matija je opravdao svakom notom pa je tako i ove godine u konkurenciji za čak sedam Porina sa svojim suradnicima, od čega su dva za jazz obrade s albuma „Izbirljivo i namjerno“ koji je nedavno izdao u suradnji s Brunom Bišćanom i Big Band Bjelovarom.

Od samog početka svoje karijere Matija je obećao davati sve od sebe za svoju publiku i nije razočarao niti ovaj put.
U svom prepoznatljivom stilu i s neupitnom emocijom, Matija je stvorio još jednu pjesmu kojom najavljuje rad na novom albumu čiji se izlazak očekuje u rujnu ove godine.

Predivna balada „Kraj Save“ zapravo je hommage Zagrebu, no svatko se može pronaći u njoj bez obzira odakle dolazi. Video spot je nastao na krunskom koncertu njegove karijere u rasprodanom Domu spotova koji se održao početkom prosinca prošle godine.

Dario Lepoglavec prikupio je kadrove s koncerta koji kao su dio najljepšeg ljubavnog filma i složio ih u predivan video koji samo dijelom dočarava emotivnu atmosferu koja se tu večer širila dvoranom.

Ovo će biti pjesma za daleke ljude, lutalice i putnike, a vjerujem da smo svi malo takvi. Bit će za sve koji čeznu za skrovištem, predvidljivom cestom i poznatim zagrljajem.
Zagreb će uvijek biti moje finalno odredište, u njemu sam sakrio blago koje imam, a ljudi, sjećanja i osmijesi su moje jedino blago.
Iako prožeta zagrebačkim motivima, pjesma neka bude svačija, neka ju uzme k sebi tko ju treba i neka ju pjevamo svima koji nas raširenih ruku čekaju.“ – rekao je Matija

Ovu pjesmu Matija već duže vrijeme izvodi na svojim koncertima, a publika se stopila sa svakom notom pa sigurno možemo reći da je pred nama još jedan veliki  hit.
Tekst i glazbu pjesme „Kraj Save“ potpisuje Matija, a produkciju i aranžman potpisuje u suradnji sa svojim bendom The Funkensteins i Ivanom Pešutom.

Podijelite

Current track

Title

Artist