Besplatno liječenje u Naftalanu

Piše: - 28.03.2023.

Zagrebačka županija financirat će u 2023. godini s 82.290 eura usluge bolničkog liječenja u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan za hrvatske branitelje, dobrovoljne vatrogasce te stanovnike s područja Zagrebačke županije oboljele od psorijaze.

Ugovore za tu namjenu ravnatelju SB Naftalan Goranu Maričiću uručio je zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec.

U ovoj će godini medicinska rehabilitacija u trajanju od 10 dana biti osigurana za 120 hrvatskih branitelja i 21 dobrovoljnog vatrogasca dok će liječenje u trajanju od 14 dana biti osigurano za 30 pacijenata oboljelih od psorijaze.

“Riječ je o jednom od programa Zagrebačke županije kroz koji je u posljednjih pet godina prošlo preko 700 naših žitelja što najbolje svjedoči o tome da ima interesa, ali još više svjedoči o tome da naši žitelji imaju povjerenje u kompletnu medicinsku skrb Specijalne bolnice Naftalan”, rekao je Kolarec.

Pravo na besplatno liječenje u sve tri kategorije mogu ostvariti osobe s prebivalištem na području Zagrebačke županije te s odgovarajućom medicinskom dokumentacijom (mišljenje i nalaz doktora specijalista o potrebi bolničkog liječenja), a o opravdanosti i terminima liječenja odlučit će liječničko Povjerenstvo SB Naftalan ovisno o težini oboljenja. Zahtjev za liječenje podnosi se Specijalnoj bolnici Naftalan, a obrazac Zahtjeva s podacima o obveznoj dokumentaciji dostupan je ovdje.

“Svake godine program realiziramo u cijelosti, a kako bi se omogućilo što većem broju ljudi da kroz njega prođu, prednost se daje osobama koje u tijeku prethodne godine nisu koristile usluge liječenja”, rekao je Maričić.

U svrhu što boljeg rasporeda i dodjele termina liječenja, pozivaju se svi zainteresirani da svoje zahtjeve dostave Specijalnoj bolnici Naftalan do 1. lipnja 2023. godine.

Također, dodijeljen je i ugovor kojim će Zagrebačka županija sufinancirati Preventivni program ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože koji provodi Naftalan u suradnji s Ljekarnama Zagrebačke županije, za koji je u Proračunu u 2023. godini osigurano nešto više od devet tisuća eura.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist