Dobre vijesti iz Dukom plina

Piše: - 29.03.2023.

Dobra vijest iz Dukom plina stiže za 9736 korisnika plina na njihovom distribucijskom području, od čega ih je u Dugom Selu 6602, Rugvici 1737 i Brckovljanima 1397.

 

Članovi Skupštine Trgovačkog društva DUKOM PLIN d.o.o. održali su 23. ožujka svoju redovnu sjednicu na kojoj su nazočili gradonačelnik Grada Dugog Sela Nenad Panian, načelnik Općine Brckovljani Tihomir Đuras, načelnik Općine Rugvica Mato Čičak i direktorica DUKOM PLIN-a Mirjana Somođi, stoji u priopćenju DUKOM PLIN d.o.o..

Članovi skupštine upoznati su s poslovanjem društva u 2022. godini koje financijsku godinu završava s pozitivnim financijskim rezultatom, odnosno dobiti od 291.687,49 kuna ili 38.713,58 €, a nakon oporezivanja.

Društvo je opstalo kao jedini lokalni opskrbljivač plina u Zagrebačkoj županiji uz redovnu djelatnost distribucije plinom.

Članovi skupštine su također informirani o aktualnoj situaciji na plinskom tržištu, kako za građane, tako i za poduzetnike te o novoj odluci RH o subvencioniranju dijela krajnje cijene opskrbe plinom za krajnje kupce kategorije kućanstvo i krajnje kupce koji nisu kućanstvo s godišnjom potrošnjom plina do 10 GWh, objavljenu 17. ožujka u Narodnim novinama (NN 31/2023).

Stvarna cijena, koju određuje HERA, u ovom trenutku još nije poznata. No, odlukom se garantira ista cijena (dio koji plaćaju potrošači) za kućanstva kao i do sad, gdje će Vlada RH pokrivati razliku u cijeni subvencijama, dok za kategoriju koja nije kućanstvo, a pripada u mikro, malo i srednje poduzetništvo s godišnjom potrošnjom plina manjom od 10GWh biti će moguće dobiti subvenciju u iznosu 0,0199 EUR/kWh potrošenog plina na osnovu prošlogodišnje potrošnje, a u obliku vaučera sa odobrenim iznosom za subvencioniranje.

NAPOMENA: Svi poslovni korisnici moraju sami odraditi prijavu za vaučer/subvenciju preko HAMAG BICRO web stranice, kada će sve biti pripremljeno. Mogu se odraditi bilo kada, a vaučer vrijedi od mjeseca u kojem je prijava napravljena do 31.3.2024. godine.

Daljnje poslovanje društva biti će u skladu sa svim eventualnim novim i postojećim odlukama i uredbama Vlade, gdje se više ne očekuju veći poremećaji zbog globalne normalizacije plinskog tržišta.

Sve ostale informacije mogu se dobiti pozivom na telefone društva 6413-180, 6413-170 ili upitom preko e-mail: info@dukom-plin.hr te na mrežnim stranicama DUKOM PLIN-a.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist