Zagrebačka županija raspisala javne pozive za udruge

Piše: - 07.04.2023.

U 2023. godini u proračunu za udruge osigurano 1,16 milijuna eura

Zagrebačka županija raspisala je 790 tisuća eura vrijedne javne pozive kojima će u 2023. godini poduprijeti projekte i programe udruga. Sredstava su namijenjena udrugama za financiranje kulturnih, socijalnih, humanitarnih, vjerskih, obrazovnih, braniteljskih te programa i projekata civilne zaštite te udrugama iz područja poljoprivrede, lovstva, ribarstva i zaštite okoliša.

Predstavljajući javne pozive zamjenik župana Damir Tomljenović naglasio je kako je Zagrebačka županija početkom veljače već raspisala dva natječaja za udruge iz sfere zdravstva u vrijednosti 375 tisuća eura.

“Tako će u 2023. godini Zagrebačka županija poduprijeti programe i projekte udruga s 1.165.000 eura, a mislim da ta brojka najbolje govori o tome koliko su udruge u fokusu Zagrebačke županije. Mi ih financijski podržavamo, a oni svojim projektima poboljšavaju kvalitetu društvenog i svekolikog života naših stanovnika”, rekao je Tomljenović dodavši kako je protekle godine Županija podržala projekte 586 udruga.

Prema riječima Renate Zgurić, pročelnice Stručne službe župana javni poziv za ostvarivanje prava na financiranje kulturnih, socijalnih, humanitarnih, vjerskih, obrazovnih, braniteljskih te programa i projekata civilne zaštite udruga i drugih neprofitnih organizacija u 2023. godini ukupne je vrijednosti 464.600 eura, a otvoren je do 15. studenoga. Maksimalan iznos koji udruga može ostvariti po pojedinom programu je 6.700 eura.

“Zagrebačka županija poznata je kao “zeleni prsten” oko grada Zagreba, a svoj doprinos u očuvanju tog statusa i prirode daju i brojne eko-udruge za čije je projekte Zagrebačka županija u ovoj godini osigurala 55 tisuća eura. Natječaj je otvoren do 5. svibnja, a maksimalni iznos koji se može ostvariti po projektu je 5.300 eura”, rekla je ovlaštena za privremeno obavljanje poslova pročelnika UO za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Marija Kuzmić.

Iz sfere poljoprivrede raspisani su natječaji za lovstvo, ribarstvo i udruge iz područja poljoprivrede, ruralnog razvitka i šumarstva, a predstavio ih je pročelnik UO za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Josip Kraljičković.

Za lovstvo sredstva se dodjeljuju temeljem javnog natječaja namijenjenog za poboljšanje infrastrukture u lovištima poput uređenja objekata za obradu i čuvanje mesa divljači ili opremanje streljana za što je osigurano 111.524 eura, a natječaj je otvoren do 6. svibnja. Temeljem javnog poziva za lovstvo dodjeljivat će se sredstava za unos divljači u lovište, sprječavanje šteta od divljači i sl. Prijave se primaju do 15. studenoga, a na raspolaganju je 26.047 eura.

Sredstva iz natječaja za ribarstvo namijenjena su za krajobrazno uređenje jezera i vodotoka te manifestacije. Ukupno je za tu namjenu osigurano gotovo 44 tisuće eura, a najveći iznos potpore koji se može ostvariti je 6.500 eura. Natječaj je otvoren do 6. svibnja.

Za udruge iz područja poljoprivrede osigurano je gotovo 90 tisuća eura, a osim za njihovo redovno poslovanje, sredstva su namijenjena i za nastup na gospodarskim manifestacijama, potporu održivom razvoju govedarstva i svinjogojstva i dr., a raspon iznosa potpora koje će se dodijeliti je od 700 do 26.500 eura. Natječaj je otvoren do 6. svibnja.

Više informacija o natječajima i javnim pozivima dostupno je ovdje.

Podijelite

Current track

Title

Artist