55.000 eura udrugama za zaštitu okoliša i prirode

Piše: - 11.04.2023.

Zagrebačka županija će u 2023. godini poduprijeti rad udruga i drugih neprofitnih organizacija koje se bave zaštitom okoliša i prirode s 55.000 eura. Natječaj za prijavu programa i projekata otvoren je do 5. svibnja 2023. godine.

Na natječaj se mogu javiti udruge upisane u Registar udruga Republike Hrvatske koje djeluju najmanje jednu godinu u Republici Hrvatskoj i neprofitne organizacije upisane u Registar neprofitnih organizacija, a koje su programski usmjerene na zaštitu okoliša i prirode. Najmanji iznos financijske potpore koji se može odobriti po pojedinom projektu je 700 eura, a najveći iznos 5.300 eura.

Prednost kod dobivanja financijske potpore imat će udruge i druge neprofitne organizacije koje će prijaviti programe i projekte usklađene s Programom zaštite okoliša Zagrebačke županije za razdoblje 2022-2025. Prioritet kod dobivanja sredstava imat će edukativni projekti na temu zaštite okoliša i održivog razvoja te projekti koji promoviraju životne stilove koji nastoje smanjiti količinu otpada. Također, prednost će imati projekti koji rade na očuvanju zaštićenih područja i drugih zaštićenih prirodnih vrijednosti kroz projekte revitalizacije te čišćenja divljih odlagališta otpada uz uspostavu mjera za sprječavanje ponovnog nastajanja, projekti za zaštitu i očuvanje sastavnica okoliša (zrak, tlo i vode), kao i projekti potencijalno razvojnih modela održivog razvoja, energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

Jedan prijavitelj može prijaviti i ugovoriti samo jedan projekt u okviru ovog natječaja i to na razdoblje provedbe do 31. prosinca 2023. godine.

Tekst natječaja, upute za prijavitelje i prijavni obrasci nalaze se ovdje, a više informacija može se dobiti na brojevima telefona 01/6311-761 i 01/6311-762 ili e-mailom na t.fratric@zagrebacka-zupanija.hr i d.begic@zagrebacka-zupanija.hr.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

PREDHODNA OBJAVA

Uskrsna čestitka


Thumbnail
Current track

Title

Artist