NAGRAĐENI KLINCI KOJI RUŠE REKORDE U ČITANJU

Piše: - 25.04.2023.

U Gradskoj knjižnici Dugo Selo, na Dječjem odjelu, 22. travnja nagrađeni su najčitači – djeca koja su posudila i pročitala najviše knjiga. Za ljubitelje pisane riječi dodijeljene su i prigodne nagrade. Među najčitačima su Karla Sviben, Iva Nemet, Karla Mikulić, Maro Bušljeta te rekorder u čitanju, Dorijan Maleković. Upravo su oni prema podacima Gradske knjižnice Dugo Selo pročitali najviše knjiga.

Osim avanturističkog štiva, podjednako vole slikovnice, pjesme i priče razne tematike, posebice one sa uzbudljivim zapletima i sretnim završecima.

Kako je pojasnila predsjednica Društva „Naša djeca“ Dugo Selo, Suzana Kralj Šantić dodijeljeno je 15 nagrada od kojih je 7 čitača predložila Gradska knjižnica Dugo Selo, a preostale čitače predložile su osnovne škole iz dugoselskog kraja.

”Nastojali smo podjednako nagraditi mlađe i starije čitače kao poticaj svima u njihovom aktivnom čitanju. Ujedno djeca koja su predložena od strane škola bila su uključena u projekte škola, stoga im je ovo dodatna nagrada. Posebno nas veseli što među nagrađenima ima imena koji su i prošle godine bili najčitači. Očito je to imalo utjecaja. No, naravno bez roditelja i njihove podrške to zasigurno ne bi bilo tako“, poručila je Kralj Šantić.

„Bez obrazovanja nema tehnološkog razvoja, kao niti razvoja umjetne inteligencije. Iza svega stoji obrazovan i učen čovjek, a djecu je potrebno potaknuti da tome teže, ne toliko digitalnim uređajima. Čini mi se da digitalni svijet dosta utječe na djecu, da ne kažem da ih previše uljenjuje“, zaključila je predsjednica DND-a.

Podijelite

Current track

Title

Artist