Prijem srebrne karatistice Sadee Bećirović

Piše: - 03.05.2023.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec primio je i prigodno nagradio samoborsku sportašicu – Sadeu Bećirović, hrvatsku reprezentativku i karatisticu Karate kluba Samobor, povodom osvajanja srebrne medalje u ekipnoj kategoriji na prvenstvu Europe održanom od 22. do 26. ožujka ove godine u španjolskoj Guadalajari.

“Ovo je izuzetno velik uspjeh, Sadea Bećirović je i sportašica godine u Zagrebačkoj županiji za 2022. godinu, kao i aktualna prvakinja Hrvatske te joj se na ovaj način želimo zahvaliti na njenim rezultatima i želimo joj dati punu podršku“, rekao je Kolarec.

Istaknuo je i da na području Zagrebačke županije djeluje oko 680 registriranih sportskih klubova, 20.000 aktivnih sportaša te preko 1600 trenera, sudaca i delegata. “Da bismo došli do ovako sjajnih rezultata koji nas smještaju u sam vrh sportske karte Hrvatske bitno je ulagati u infrastrukturu”, rekao je Kolarec dodavši da u Županiji postoji više od 200 sportskih objekata te je dodao da je Zagrebačka županija u 2023. godini za sport izdvojila 1,2 milijuna eura.

“Velika je stvar biti drugu godinu zaredom u finalu Europskog prvenstva, pogotovo za nas pošto smo mlade”, rekla je Bećirović pritom zahvalivši Zagrebačkoj županiji što prepoznaje rad, trud i rezultate sportaša. Naime, hrvatska ženska karate reprezentacija u prvom je kolu pobijedila Srbiju, zatim su prošle velesilu Tursku, a u polufinalu su pobijedile jednu od najjačih reprezentacija Francusku. U finalu su, nažalost, poražene od Njemačke 0:2.

“U pojedinačnoj konkurenciji sam došla do četvrtfinala gdje sam izgubila od puno iskusnije natjecateljice. Iako je ostao žal za pojedinačnom medaljom, vjerujem da me uz ovakav rad u klubu i ovakvog trenera i uz podršku obitelji koja je uvijek uz mene tek čekaju velike stvari”, najavila je Bećirović koja uz profesionalno bavljenje sportom studira i poslovnu ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Sadein trener Darko Šimunec izrazio je vjeru da će Sadea nastaviti postizati ovako sjajne rezultate. “Prva prilika je Svjetsko prvenstvo u Budimpešti u listopadu gdje se nadamo ekipnoj medalji, a ‘pucamo’ i na onu pojedinačnu”, sportski se izrazio Šimunec te zahvalio na potpori Županiji i Zajednici sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije.

U ime Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije obratio se predsjednik Vladimir Bregović koji je čestitao Sadei na kontinuitetu u postizanju sportskih rezultata. “Zajednica teži tome da sportaši iz Zagrebačke županije nemaju potrebu odlaziti u grad Zagreb ili strane klubove, nego da sve za svoj sportski razvoj dobivaju tamo gdje su se počeli baviti sa sportom”, rekao je Bregović.

Prijemu je nazočila i pročelnica županijskog Upravnog odjela za kulturu, sport, tehničku kulturu i civilno društvo Jadranka Dujić Frlan te tajnik Zajednice Mario Makarun.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist