Ivana Radovniković – Ova ljubav ima planove

Piše: - 04.05.2023.

“Ova ljubav ima planove” novi je singl Ivane Radovniković 

Mada se iz naslova odmah može zaključiti kako se radi o ljubavnoj pjesmi, Ivana Radovniković kaže kako uvijek ima neku dublju poruku koju želi provući kroz tekstove svojih pjesama. “Ova ljubav ima planove” novi je pop singl ove talentirane glazbenice koji već pri prvom slušanju osvaja srca publike.

”Uvijek sve zaključke prepuštam slušateljima, ali volim slojevitost. Kada sam krenula pisati ovu pjesmu imala sam tu misao kako svaka ljubav koja nam se dogodi je dio nekog velikog plana, dio nekog puta do finalne destinacije, a sva zaljubljivanja na tom putu služe poput neke više sile kao putokazi do tamo gdje tek trebamo stići. Teško je unaprijed vidjeti tu širu sliku i zato je ponekad bolje prepuštanje od otpora i borbe ako je svako iskustvo u našem životu tu da bi nas nešto naučilo i usmjerilo.” – rekla je Ivana.

Ivana i njen suprug Stjepan Marković, već godinama stvaraju u tandemu, pa je i ova pjesma nastala u zajedničkoj suradnji. Nakon što je Ivana napisala tekst, zajedno su složili glazbu prema njenoj ideji za melodiju. To je zapravo najčešći način na koji funkcionira ovaj bračno-glazbena suradnja. Aranžman i produkciju radio je Matej Zec, koji je udahnuo život pjesmi i dao joj otvoreni “feel good” zvuk. Matej, inače gitarist Leta 3, producirao je cijeli novi album na kojem će se naći ukupno 10 pjesama.

Suradnja između Ivane i Zeca krenula je još 2019. godine s pjesmom ‘Bye, Bye, Bye’ i nastavila se za vrijeme pandemije kad su bili izolirani pa su sve ideje razmjenjivali online, na što je Ivana dodala: ”Zapravo je najluđa stvar ta da smo napravili cijeli album zajedno, a da se nismo osobno upoznali i našli u istoj prostoriji. Osobno smo se sreli tek nakon što smo završili cijeli album. Kreativne kemije nam nije nedostajalo i odlično smo se slagali kroz cijeli proces rada na albumu, zajedno sa mojim ostalim dugogodišnjim suradnicima Miroslavom Lesićem i Ivanom Škuncom, koji su također jednako važan dio albuma.”

Spot je sniman na ulicama grada Zagreba koje nude raznolikost pozadina i životopisnu scenografiju. Prevladavaju žive boje i brze izmjene kadrova. Cijeli spot Ivana i Stjepan su režirali i producirali zajedno: ”Ideja je bila imati puno boja i tekstura. Imali smo plan unaprijed za neke od lokacija a na neke smo doslovno naišli istraživanjem grada i ulica. Snimanje svejedno trajalo 3 dana, jer smo malo bili uvjetovani vremenskom prognozom. Kiša i snimanje na otvorenom ne idu baš zajedno.“

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist