KardioProtect u Dugom Selu

Piše: - 05.05.2023.

U ponedjeljak 08. svibnja od 7 do 13 sati na Sajmištu u Dugom Selu, akcija besplatnog mjerenja krvnoga tlaka, razine šećera u krvi i zasićenosti krvi kisikom, kao i utvrđivanje indeksa tjelesne mase.

U sklopu projekta KardioPRotect – “Smanjimo smrtnost od kardiovaskularnih bolesti kroz prevenciju i edukaciju na području Zagrebačke županije”, Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije organizira u ponedjeljak 08. svibnja od 7 do 13 sati na Sajmištu u Dugom Selu akciju besplatnog mjerenja krvnoga tlaka, razine šećera u krvi i zasićenosti krvi kisikom, kao i utvrđivanje indeksa tjelesne mase. Zainteresirani će biti upoznati i s rizicima nastanka kardiovaskularnih bolesti, a moći će dobiti i savjet liječnika.

Projekt KardioPRotect, u partnerstvu s Domom zdravlja i Ljekarnama Zagrebačke županije, provodi Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije. Kroz stručne, informativne i edukativne aktivnosti te organiziranjem besplatnih preventivnih pregleda u svim gradovima županije, cilj projekta je podići razinu svijesti o važnosti prevencije kardiovaskularnih bolesti.

Vrijednost projekta je 44.561,34 eura, a intenzitet potpore iznosi 100%. Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali – “Promocija zdravlja i prevencija bolesti”, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Podijelite

Current track

Title

Artist