Kada je vrijeme za progresivne naočale?

Piše: - 09.05.2023.

(PROMO) Kada tokom čitanja shvatite da su vam ruke postale “prekratke”, nemate dovoljno svjetla, a oči postaju sve umornije, velika je vjerojatnost da ste ušli u doba kada očna leća počinje gubiti svoju elastičnost uz smanjenje akomodacijske sposobnosti oka. Takva pogreška oka naziva se presbiopija.

Presbiopija se može ispraviti progresivnim naočalnim lećama koje imaju više dioptrija s postupnim prijelazom između dioptrijskih jačina što znači da ispravljaju refrakcijske pogreške na raznim udaljenostima – od bližih, srednjih do dalekih. Ukratko, omogućuju vam oštar vid na svim udaljenostima bez potrebe za mijenjanjem naočala.

Progresivne naočale se izrađuju prema precizno određenim parametrima vašeg oka. Za većinu nositelja koji nikad nije nosili ovaj tip naočala biti će potrebno određeno vrijeme za prilagodbu. Neki ljudi se prilagode za svega par dana dok je nekima potrebno i par tjedana. U svakom slučaju poslušajte savjete optičara i proces privikavanja će biti brži i lakši. Nakon perioda prilagodbe, osjetiti ćete sve prednosti progresivnih leća.

Uredske naočalne leće su i dalje nezamjenjive za srednju udaljenost gledanja. Služe za rad u uredu, čitanje, za vizualne zadatke na blizinu, rad u kući i sl. One također u sebi sadrže dvije dioptrije, a glavna razlika u odnosu na klasične progresivne leće jest u većoj širini vidnog polja na srednjoj udaljenosti gledanja.

Ukoliko vam trebaju naočale za daljinu i blizinu, progresivne naočale su praktično rješenje za vas, a ukoliko trebate potporu za radnu udaljenost uz fokus, uredske naočale su pravi izbor za vas.

Ukoliko vam trebaju naočale za daljinu i blizinu, progresivne naočale su praktično rješenje za vas, a ukoliko trebate potporu za radnu udaljenost uz fokus, uredske naočale su pravi izbor za vas.

Japanski proizvođač naočalnih leća HOYA uložio je mnogo napora u istraživanja kako bi usavršili svoje progresivne leće. Ostvaren je izniman napredak u poboljšanju stabilnosti i fokusa u svim smjerovima gledanja. Dizajn baziran na tranziciji omogućava organsko simuliranje prirodnog vida – FreeForm dizajn, odnosno obostrana obrada površine leće koja ja karakteristična za Hoyalux iD obitelj proizvoda i koja garantira da ćete se brzo naviknuti na nove naočale zahvaljujući širokom vidnom polju bez distorzija i brzoj interakciji između blizine i daljine.

Tehnološka podloga je formirana na jedinstvenoj strukturi površine u kojoj je adicija podijeljena na vodoravne i okomite komponente. Te komponente su posljedično postavljene u optimalan položaj u odnosu na oko: okomite komponente su na prednjoj strani (daleko od oka) gdje kratka, učinkovita progresija jamči jednostavnu interakciju između daljine i blizine, a horizontalne komponente su na poleđini (najbliže oku) kako bi osigurale minimalnu distorziju i najšire moguće vidno polje.

Preporuka za najlakšu prilagodbu su LifeStyle 3 progresivne naočalne leće jer su  najprihvaćeniji dizajn unutar iD obitelji proizvoda dok su MySelf progresivne naočalne leće najosobnije progresivne leće koje se u potpunosti prilagođavaju potrebama pojedinca s naglaskom na prilagodbu digitalnom svijetu.

Glavne prednosti HOYA progresivnih naočalnih leća iz Hoyalux iD obitelji:

  • iznimno široko vidno polje bez izobličenja gotovo na svim udaljenostima
  • minimalna izobličenja slike, stabiliziranje svih osjećaja nelagode
  • brza i glatka interakcija pogleda između daljine i blizine
  • prilagođeno rješenje za svakog klijenta

Za više informacija o HOYA progresivnim naočalnim lećama kontaktirajte najbližu optiku Monokl, a kupovinom jednog para HOYA progresivnih naočalnih leća s Hi-Vision LongLife BlueControl ili UV Control anti-refleksnim slojem u jednoj od 8 Monoklovih poslovnica ostvarujete 25% POPUSTA, dok za kupovinu dva para HOYA progresivnih naočalnih leća, DRUGI PAR PROGRESIVNIH LEĆA dobivate NA POKLON!

Akcija traje do 31. prosinca 2023. Ponudu nije moguće ostvariti ugradnjom u vlastite dioptrijske okvire, već je potrebno naručiti dioptrijski okvir iz ponude Optičkog studija Monokl.  Više na www.monokl.hr

 

Podijelite
OZNAČENO KAO:

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist