Mato Čičak predsjednik Lovačkog saveza ZŽ

Piše: - 13.05.2023.

NAKON 12 GODINA PROMJENE  U LOVAČKOM SAVEZU ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

Mato Čičak novi je predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije umjesto Marinka Šebečića, koji je tu dužnost obnašao u posljednja tri mandata.

Načelnik Rugvice Mato Čičak, izabran je za novog predsjednika Lovačkog saveza Zagrebačke županije, na skupštini koja je održana u Ivanić-Gradu. Na mjestu predsjednika naslijedio je Marinka Šebečića, koji je tu dužnost obnašao u posljednja tri mandata. Upravo su Čičak i Šebečić bili kandidati za novog predsjednika, a tajnim glasovanjem pobjedu je rezultatom 40:31 odnio Čičak- donosi 01Portal.

-Čeka nas puno rada, jer dosta je toga pred nama. Nadam se da ćemo nakon ovih izbora staviti svi glave skupa i da će naš savez biti složan i jedinstven za dobrobit svih naših članica- istaknuo je novoizabrani predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije Mato Čičak najavivši i prve korake u radu;

-Očekujem nastavak dobre suradnje sa svim gradovima i općinama, koje ćemo obići i kako bi objasnili da se uz malo financijske podrške može napraviti jako puno za lovstvo, koje ima dugu tradiciju na području Zagrebačke županije. 72 naše udruge imale su pravo glasa, dok osam udruga koje nemaju lovišta nemaju to pravo, no to ćemo na sljedećoj Skupštini promijeniti- najavio je Čičak, kazavši kako će daleko veću osobnost dobiti Lovni uredi.

Podršku lovcima u ime Zagrebačke županije dao je zamjenik župana Damir Tomljenović rekavši kako Zagrebačka županija danas za lovstvo izdvaja 180 tisuća eura.

-Tendencija je da naša lovačka društva i dalje gospodare svojim lovištima, a sve one mjere koje Županija ima prema lovcima dogovaramo upravo s njima i ta sredstva rastu iz godine u godinu- poručio je Tomljenović.

Skupštini u Ivanić-Gradu nazočio je i predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor, istaknuvši kako će Savez za dvije godine proslaviti stoljeće rada i djelovanja.

-Lovački savez Zagrebačke županije i njegove udruge perjanica su lovstva i prenošenja lovačke tradicije i etike. To je naš prsten oko grada Zagreba, čije se članice odazivaju na sve naše aktivnosti i vjerujem kako će tome tako biti i dalje- zaključio je čelni čovjek hrvatskog lovstva, Ivica Budor.

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist