Uz 32. obljetnicu Gromova prva izložba u KIC-u

Piše: - 15.05.2023.

Sutra (utorak)  u 11 sati u KIC-u Dugo Selo otvara se prva izložba i to fotografija ratnog puta 2. Gardijske brigade “Gromovi” uz obilježavanje 32. obljetnice osnivanja.

Na današnji dan 15. svibnja 1991. godine ustrojena je u vojarni Trstenik pokraj Dugog Sela, u današnjoj općini Rugvica, 2. Gardijska brigada “Gromovi”, gdje je formirano zapovjedništvo brigade i prva pješačka bojna. Njezina ratna zastava prvi se put zavijorila 28. svibnja na postrojavanju u Kranjčevićevoj.  Obilježavanje 32. obljetnice Gromova započelo je danas u Petrinji gdje je bilo postrojavanje djelatne bojne Gromova i čitanje imena svih 208 poginulih tijekom Domovinskog rata . Sutra će se u dugoselskom Kulturnom informativnom centru svečano otvoriti izložba fotografija ratnog puta Gromova.

“Dugo Selo je nama Gromovima posebno u srcu i zato se posebno veselimo što će ova  izložba fotografija ujedno biti i prva izložba novouređenog KIC-a na čemu posebno zahvaljujemo vodstvu grada” – kaže umirovljeni pukovnik Ivan Krupec predsjednik udruge ratnih veterana druge gardijske brigade Gromovi.

Obilježavanje obljetnice nastavlja se s srijedu i četvrtak, a zatim će se u subotu, ponovo u Dugom Selu, održati i središnja proslava sa Svetom misom, mimohodom, polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima, svečanom akademijom i prigodnim programom u kojem će nastupiti klapa Hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj.

Uoči otvaranja izložbe izravno ćemo se javiti u program Zabavnog radija.

Podijelite

Current track

Title

Artist