Otvoren područni objekt Dječjeg vrtića Dugo Selo u Starčevićevoj

Piše: - 23.05.2023.

Gradski vrtić Dugo selo otvorio je nakon gotovo 5 mjeseci – područni objekt u ulici Ante Starčevića.

U vrtić su trenutno upisane jedna jaslička i jedna miješana grupa.  Na otvorenju je nazočila je i ravnateljica Draženka Sesan koja nam je rekla: “Jako nas veseli današnji dan i dolazak 35 djece u dvije grupe, jasličku i vrtićku mješovitu. Roditelji su također zadovoljni, a djeca su pokazala veliki interes i znatiželju za nove prostore. Oni će tijekom sljedeća dva tjedna proći adaptaciju. Jedva smo dočekali da proširimo kapacitete da nam što manje djece ostane neupisane. Nadamo se kako će se prostori dalje urediti za još dvije vrtićke skupine, a u prizemlju bi tada bile smještene jasličke skupine”.

Otvorenju vrtića nazočio je i gradonačelnik Dugog sela – Nenad Panian:  “Napokon smo otvorili ovaj izdvojeni objekt DV dugo selo na koji smo čekali pet mjeseci. U ovom prekrasno uređenom prostoru će biti smještene dvije grupe, ukupnog kapaciteta 40 djece. Grad unajmljuje prostor objekta čiji vlasnici su također vlasnici privatnog vrtića tako da su znali što rade i prekrasno uredili. Nadamo se da ćemo moći smjestiti još dvije grupe na katu ovog objekta, što će biti dodatnih 40 djece. U međuvremenu kreće javna nabava za novi vrtić u Ostrni sa 4 grupe te smo pokrenuli projekte za dva manja objekta na drugim lokacijama na području grada. Tako da se nadamo da ćemo do kraja iduće godine smjestiti svu djecu u dječji vrtić i da će još biti mjesta. Mi imamo sredstva i radimo na tome da osiguramo dodatna sredstva od europskih fondova. Problem je što svaki novi vrtić traži novu radnu snagu, nove troškove i približavamo se jednoj visokoj cifri gdje će biti dosita teško u budućnosti kada stanu svi ti fondovi. Stoga razmišljamo o mogućnosti davanja dijela gradskog vrtića u koncesiju”

Objekt u kojem se područni vrtić nalazi grad iznajmljuje a ugovor o najmu potpisan je na godinu i pol dana, naglasio je gradonačelnik “najam objekta u Starčevićevoj nas košta puno manje nego da gradimo novi objekt, najam je u rangu održavanja objekta. Ugovor je potpisan na godinu i pol dana, pa će se po potrebi produživati s obzirom na naše potrebe i samih vlasnika objekta. Druga lokacija za koje planiramo također vrtićke objekte je na zapadnom dijelu grada, u Zagrebačkoj ulici, prema vojarni te se nadamo i na Kozinščaku. Time bi se zadovoljile trenutne potrebe građana za vrtićkim smještajem. Mi smo grad s trendom naglog doseljavanja, ali i baby booma. Imamo veliku odgovornost, stoga je u izradi projekcija za sljedeće petogodišnje do desetogodišnje razdoblje kako bi predvidjeli buduće potrebe za predškolske objekte“

Podijelite

Current track

Title

Artist