Miro Ungar – Zagreb moj

Piše: - 25.05.2023.

Zagreb je oduvijek inspirirao brojne glazbenike, a među njima i legendarnog glazbenika Miru Ungara, koji je ususret danu grada predstavio svoj novi singl i spot “Zagreb moj” kao još jednu posvetu rodnom gradu. Glazbu je napisao Ivica Šerfezi, a tekst Željko Krznarić. Aranžman potpisuje Toni Eterović.

“Interesantna je povijest ove pjesme. Nastala je prije desetak godina, a glazbu je napisao moj dragi kolega Ivica Šerfezi. Prvi put sam je čuo na koncertu posvećenom upravo njemu. Producent Toni Eterović mi je rekao da je Šerfezi nikad nije snimio. Pjesma mi se odmah svidjela i pomislio sam kako pjesmu koju je napisao purger i treba pjevati purger. Prvo sam je uvrstio u svoj cabaret “Ala Zagreb” kao finalnu pjesmu s kojom završava predstava. Sada smo je napokon i snimili jer ova pjesma to zaista zaslužuje”, objasnio je Ungar.

Ljubav zagrebačkih glazbenika prema gradu pod Medvednicom je vječna, a baš takvu pjesmu je Ungar htio predstaviti svojoj publici. Snimljen je i zanimljiv videospot u režiji Danila Cakovića. Uz prekrasne prizore, Ungar je zaplesao na poznatim zagrebačkim lokacijama: Zrinjevcu, Gornjem gradu, Jarunu, kraj legendarne lokomotive na Glavnom kolodvoru te u Klubu kazališta Komedija u kojem je na repertoaru njegov cabaret show “Esprit de Paris”.

Miro Ungar, veteran vokalne popularne glazbe, iza sebe ima više od 65 godina karijere, a veliki jubilej proslavio je prošle godine koncertom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Zajedno s Oridano Gypsy Jazz Bandom i Terezom Kesovijom publiku je vratio u čarobni svijet gypsy jazza.

Na njegovom posljednjem albumu “Nice and Jazzy – Live at Kontesa” nalazi se četrnaest jazz klasika u njegovoj izvedbi, u pratnji vrhunskih glazbenika: Joea Kaplowitza na klaviru, Marka Lazarića na bubnjevima, Hrvoja Kralja na kontrabasu i Davora Križića na trubi.

Podijelite

Current track

Title

Artist