Snaga Kruga

Piše: - 06.06.2023.

Otvorena je izložba polaznika “Ostvarenja” u Galeriji Udruge ZIPS.

U Galeriji Udruge Zelene i plave Sesvete jučer je otvorena velika zajednička izložba polaznika škole crtanja i slikanja Ostvarenje pod nazivom “Snaga kruga”.

Pod vodstvom sesvetske akademske slikarice Sanele Đurinec Raič Ostvarenje već dugo godina radi na na likovnom i opće umjetničkom educiranju Sesvećana sklonih likovnom izražavanju. Već više generacija mladih, ali i mnogi odrasli sugrađani likovno se educiraju u Ostvarenju, a neki od njih su kroz poduke razvili i toliku ljubav prema likovnoj umjetnosti da su svoj obrazovni i profesionalni put nastavili u kreativnim i umjetničkim školama i fakultetima, a neki i na Akademiji likovnih umjetnosti.

U prostoru Galerije izloženo je više od 150 radova polaznika škole, od najmanjih polaznika od tek 4 godine, pa do najzrelijih veterana, a svi su sudjelovali i u likovnom preformansu u sklopu kojeg su ostavili svoj trag ruke na površini crnog kruga, simbolizirajući snagu kruga kojem svi pripadamo.

Naši likovni talenti umočili su svoje dlanove u bijelu boju, te ju otisnuli na veliki crni krug postavljen na sredini poda galerijskog prostora. Ta sinergija i to zajedništvo u stvaranju velikog broja otisaka dlanova na tom crnom krugu nazvana je, kao i cijela izložba Snaga kruga.

“Ova izložba je osmišljena kao koncept kojeg u simbolici kruga predstavlja maslačak koji je ujedno i naš zaštitni znak. Krug odnosno centar gdje naše stvaralaštvo počinje, a „padobranci“ koji lete sa maslačka simboliziraju naš rast, širenje i izlazak  iz tog centra kruga koji povezuje i dotiče ostale ljude sa svojim djelovanjem te ostavljaju trag nastavljajući cirkulirati u jednu pokretačku silu i energiju zajedništva.”, kaže voditeljica Ostvarenja Đurinec Raič

Ostvarenje redovito priređuje izložbe radova svojih polaznika koje su do sad zainteresirani mogli pogledati u nekoliko sesvetskih izložbenih prostora, a najveći takav događaj zbio se sinoć na otvorenju izložbe Snaga kruga u galeriji Zelenih i plavih Sesveta.

Izložba Snaga kruga otvorena je do sredine lipnja i može se razgledati svakim radnim danom od 9 do 19 sati.

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist