Sportske igre UDVDR-a

Piše: - 12.06.2023.

Sportske igre dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata jedan je od projekata čiju organizaciju, kroz javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga proizašlih iz Domovinskoga rata, podupire u ovoj godini Zagrebačka županija. Po 20. puta sportske igre UDVDR-a održane su proteklog vikenda u Maloj Gorici (Sveta Nedelja). Dvjestotinjak sudionika natjecalo se u streljaštvu, elektroničkom pikadu, šahu, boćanju, kuglanju, lovu ribe…

„S velikim pijetetom prisjećamo se naših ratnih prijatelja koji danas više nisu s nama. Njima trebamo odati vječnu zahvalnost. Njihova žrtva utkana je u temelje slobode Hrvatske i to nikada ne smijemo zaboraviti“, poručio je Božidar Turković, dopredsjednik UDVDR-a Zagrebačke županije.

Sportske susrete UDVDR-a otvorila je izaslanica župana, pročelnica za zdravstvo, socijalni skrb i hrvatske branitelje Zagrebačke županije Ksenija Čuljak.

„Zadržite zajedništvo i slogu! Lijepo je danas rečeno ‘Zajedno u ratu, zajedno u miru’“, rekla je Čuljak, dodavši kako vjeruje da će branitelji, osim sudjelovanja u igrama, pretresti i sjećanja na događaje koji ih vežu iz 90-tih godina. Rekla je i da Zagrebačka županija projekte i programe braniteljskih udruga sufinancira u ovoj godini s gotovo 80.000 eura.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist