Radno ljeto u Dugom Selu

Piše: - 08.08.2023.

O aktualnim i planiranim radovima u Dugom Selu tijekom ovog ljeta za program Zabavnog radija razgovarali smo s Deanom Dragičevićem pročelnikom upravnog odjela za financije i komunalno gospodarstvo. Na početku je pročelnik naglasio da radovi nisu mogli krenuti ranije jer nije bilo građevinskih kapaciteta pa ni materijala (asfalta) na tržištu, zbog intenzivne postpotresne obnove prometnica. Stoga su radovi počeli i intenzivirani tek u ljetnim mjesecima .

Još krajem lipnja počelo je uređenje Birtovog Klanjca duljine oko 800 metara i nogostupa kroz Veliku i Malu Ostrnu te Leprovicu koji će završiti iduće godine, a treće veliko gradilište u Dugom Selu ovog ljeta je prometnica prema poduzetničkoj zoni Črnovščak

“Prometnica je dužine 800 metara s pješačko biciklističkom stazom i potrebnom infastrukturom: rasvjetom , sustavom odvodnje i kanalizacije i plinskom mrežom. Ukupna vrijednost radova je oko 1,5 milijuna eura a plan je da radovi budu gotovi do kraja godine.”

Grad je nedavno dobio i građevinsku dozvolu za Poduzetnički inkubator veličine oko 800 kvadrata koji se počeo projektirati još prije dvije godine. Plan je da gradnja počne 2024. ili 2025. godine, kaže pročelnik Dragičević, ali kako je gotov i projekt i građevinska dozvola, postoji mogućnost da se grad prijavi i aplicira za sredstva na neki od mogućih budućih natječaja EU fondova.

Stigla je i građevinska dozvola za drugi kružni tok na križanju Zorićeve, Bjelovarske i Rimskog puta. Natječaj je već raspisan i traži se najpovoljniji ponuditelj a radovi bi mogli početi već u rujnu.

“Procjenjena vrijednost radova je oko 300 tisuća eura, a radi se o vrlo zahtjevnom projektu, zbog potrebe posebne regulacije prometa, o čemu radimo poseban elaborat, no vjerujemo da bi ovaj kružni tok trebao biti gotov do kraja godine.” – kaže Dragičević.

Na kraju, treba dodati da je započeo i postupak javne nabave za funkcionalno opremanje KIC-a. Radi se o zgradi koja je završena ali nije opremljena. Procijenja vrijednost radova je oko oko 480 tisuća eura bez PDV-a, do kraja kolovoza trebalo bi izabrati najpovoljniju ponudi, zatim potpisati ugovor tako da bi do kraja godine i KIC mogao biti u punoj funkciji.

Podijelite

Current track

Title

Artist