Zapad Zagreba 3 tjedna bez tople vode

Piše: - 18.08.2023.

Zbog revitalizacije magistralnog vrelovoda u zapadnom dijelu Zagreba između Golikove ulice i Rudeške ceste, od 24. kolovoza do 14. rujna obustavit će se isporuka tople vode  u naseljima Špansko, Malešnica i Gajnice, izvijestilo je HEP Toplinarstvo.

Radovi zamjene dotrajale vrelovodne mreže u zapadnom dijelu grada Zagreba su zbog velikog opsega podijeljeni u više faza, uslijed čega je već u nekoliko navrata krajnjim kupcima obustavljena isporuka tople vode.

Iz HEP Toplinarstva ističu kako su svjesni da obustava  tople vode znatno utječe na kvalitetu života stanovnika, no također napominju da bez obustave isporuke nije moguće provesti ovako kompleksne i zahtjevne radove, s obzirom na to da za naselja Špansko, Malešnica i Gajnice ne postoji mogućnost obilazne opskrbe toplinskom energijom.

Npaominju i kako će se  modernizacijom vrelovodne mreže značajno  smanjiti broj obustava isporuke grijanja i tople vode te broj hitnih intervencija, povećat će se sigurnost vrelovodne mreže, što će osigurati kontinuiranu isporuku toplinske energije, te će se smanjiti emisije onečišćujućih tvari u okoliš, dodaju iz HEP Toplinarstva.

Za više informacija posjetite  www.vrelovod-zagreb.hr

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist