Povećan broj polaznika DV Dugo Selo

Piše: - 25.08.2023.

Održana 18. sjednica GV Dugog Sela

 

Stanovnici Zagrebačke županije koje opskrbljuje VIOZŽ mogu biti sigurni da piju ispravnu vodu, rekao je direktor Tomislav Masten tijekom rasprave o Izvješću Vodovoda i odvodnje ZŽ na 18. sjednici gradskog vijeća Dugog Sela nakon pitanja vijećnika Siniše Kljajića koje je pronašao podatak da je 1 od 400 uzoraka bio neispravan . Stoga je Masten pojasnio način kontrole vode.

Inače na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća prihvaćena su, uglavnom jednoglasno, ili uz pokoji suzdržan glas izvješća tvrtki, ustanova i udruga u vlasništvu grada. Uz VIOZŽ to su: Dukom plin, Dugoselski komunalno i poduzetnički centar, Gradska knjižnica, Dječji vrtić, Glazbena škola, Pučko otvoreno učilište, Vatrogasna zajednica, Gradsko društvo Crvenog križa i Zajednica športskih udruga grada.

Vijećnici su donijeli odluke o povećanju naknade za novorođenu djecu s 265 na 300 eura. Dopunjen je plan upisa djece u Gradski dječji vrtić prema kojem će se u novu pedagošku godinu primiti još 32 djece u matični objekt i 10 u područni objekt Lukarišće, od čega po 16 u jasličke i vrtićke skupine. Tako će ukupno u gradski vrtić ove godine biti smješteno 399 polaznika, od čega 167 jasličke i 232 vrtićke dobi. U Matičnom objektu će biti 317, a u područnim objektima 82 djece.

Na aktualnom satu nezavisnog vijećnika Mihaela Pintera zabrinula je sigurnost građana o čemu je informiran preko društvenih mreža i broj parkirnih mjesta u gradu koji jedini u Zagrebačkoj županiji nema naplatu parkiranja, njegovog kolegu Sinišu Kljajića  vožnja i buka u noćnim satima  te kakva je suradnja sa Županijom i Zagrebom.

Nakon pitanja vijećnika Krešimir Cvijanović iz Fokusa saznali smo da je nakon nevremena, zaprimljen 151 zahtjev za štete, te kako se nitko se nije javio za subvenciju stanarine za koji su grad i država osigurali određena sredstva, a pročelnik Savić je rekao da se to dogodilo zbog nerealnih uvjeta natječaja koje je diktirala država. HDZ -ovog vijećnika Darijana Budimira zanimalo je kad će se konačno riješiti prilaz učenika Osnovnoj školi Josipa Zorića

Pogledajte aktualni sat i cijelu sjednicu Gradskog vijeća.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist