DUGOSELSKA GRADILIŠTA

Piše: - 06.09.2023.

Aktualna gradilišta otvorena tijekom ovog ljeta u Dugom Selu obišli smo s gradonačelnikom Nenadom Panianom.

Na početku je gradonačelnik Panian naglasio da radovi nisu mogli krenuti prije srpnja jer nije bilo građevinskih kapaciteta na tržištu, zbog postpotresne obnove prometnica. Stoga su radovi  počeli tek u ljetnim mjesecima. Osim toga radove na prometnici prema poduzetničkoj zoni Črnovščak usporilo je i dobivanje građevinske dozvole. Radi se o prometnici dužine 800 metara s pješačko biciklističkom stazom i potrebnom infrastrukturom: rasvjetom , sustavom odvodnje i kanalizacije i plinskom mrežom. Ukupna vrijednost radova je oko 1,5 milijuna eura a u poduzetničkoj zoni grad planira izgraditi poduzetnički inkubator  veličine 800 četvornih metara kojim želi pomoći mladim gospodarstvenicima na početku njihove poduzetničke karijere.

“Čekamo natječaje na koji bi mogli prijaviti ovaj projekt, no ako u idućih godinu dana ne bude sredstava iz europskih ili domaćih fondova, poduzetnički inkubator financirat ćemo sami. Inače, moram reći da je kompletno zemljište u zoni prodano raznim investitorima koji će uskoro moći realizirati svoje projekte ” – rekao je Panian.

Još krajem lipnja počelo je uređenje Birtovog klanca jednog od zelenih projekata grada vrijednog 790 tisuća eura od čega oko 400 tisuća eura financira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Šetnica će biti dugačka oko 600 metara, širine 3,2 metra te javnom rasvjetom uz prikladno hortikulturno uređenje, a stanari koji imaju svoje kuće moći će, ako to budu željeli, izgraditi izlaz prema šetnici.

Tijekom ljeta počeo je još jedan veliki projekt, točnije nastavljen je projekt gradnje nogostupa kroz Veliku i Malu Ostrnu sve do Leprovice . koji će završiti u proljeća iduće godine. U međuvremenu stigla je građevinska dozvola i raspisan natječaj za izgradnji drugog kružnog toka na križanju Zorićeve, Bjelovarske i Rimskog puta.

“To je jedan od vrlo kompliciranih projekata i radimo posebnu studiju organizacije prijevoza za vrijeme radova. Unaprijed upozoravamo građane da će biti velikih gužvi, a stanovnike okolnih naselja i gradova, posebno Vrbovca pozivamo da izbjegavaju ovu prometnicu i koriste alternativne pravce” – kaže gradonačelnik Panian

Sam početak radova ovisi o tome hoće li biti žalbi nakon izbora izvođača, no ako će sve biti prema planu kružni tok vrijedan 300 tisuća eura bi trebao biti gotov do kraja godine.

Naravno , osim ovih radova, treba dodati da je krajem kolovoza započela i gradnja DV u Ostrni , a objekt  za 4 odgojne skupine bi trebao biti gotov do  Božića, nakon čega slijedi opremanje.

Nije građevinski, ali je izuzetno važan i projekt nabave opreme za Kulturno informativni centar koji bi, isto tako, trebao biti gotov do kraja godine.

 

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist