Dan općine Klinča Sela

Piše: - 08.09.2023.

Blagdan Male Gospe Dan je općine Klinča Sela. Proslavljen je svečanom sjednicom Općinskoga vijeća, na kojoj je obilježena i 30. godišnjica osnutka općine.

“Sve što se događalo i što se sada događa vezano uz razvoj i izgled općine Klinča Sela dokazuje da je odluka o osnivanju općine bila itekako utemeljena i ispravna”, pozdravljajući prisutne rekla je predsjednica Općinskoga vijeća Gordana Juranko. Načelnik Miljenko Vučković rekao je da općina “kontinuirano raste u svakom pogledu”.

“U naše gospodarske zone dolaze dva velika investitora – Spar i Orbico. Zajedno ulažu nešto više od 200 milijuna eura i otvaraju više od 600 radnih mjesta. Stanogradnja u općini je u ekspanziji, bilježimo doseljavanja mladih obitelji. Ulaganja u naše sportske terene su višemilijunska. Posebno želim naglasiti uređenje i izgradnju novog sportskog objekta “Mladost”, u što će biti uloženo više od 1,5 milijuna eura”, rekao je Vučković, dodavši da svega toga ne bi bilo da prije 30 godina nije osnovana Općina.

A napretku ove općine, rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec, veliki doprinos daje i Zagrebačka županija.

“Itekako dobrom pokazala se vizija ulaganja u gospodarske zone. U njih je unazad dvadesetak godina samo Županija uložila oko 7 milijuna eura. Imamo brojne korporacije koje posluju na području županije. To je dobar smjer! Kroz gospodarstvo koje puni naš proračun možemo dalje razvijati i ovu općinu i županiju u cjelini”, rekao je Kolarec.

Na sjednici su uručena javna priznanja Općine, a nagradu za životno djelo primio je Branko Kelečić.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist