Čestitke Rugvici za 30.ti rođendan

Piše: - 12.09.2023.

Općina Rugvica svečanom  sjednicom  obilježila je Dan općine i 30 – tu obljetnicu osnutka. Uoči sjednice, predstavnici općine, ministarstva branitelja, braniteljskih udruga i roditelji poginulih branitelja položili su vijence na spomenik poginulim braniteljima u Jalševcu Nartskom, a molitvu je predvodio vlč. Mato Draganović.

Na svečanoj sjednici koju je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Nenad Jakšić  prikazan je film o 30 godina općine, nakon čega je o razvoju Rugvice govorio načelnik Mato Čičak. Zahvalio je svima koji su dali svoj doprinos razvitku općine, posebno prvom načelnika Ivanu Muniću i svom prethodniku Ivanu Remenaru, izdvojio je snažan rast gospodarstva, ulaganja u komunalnu infrastrukturu i mlade kroz gradnju vrtića i podsjetio na brojne aktivnosti rugvičkih udruga posebno izdvojio vatrogasce i druge koji su pomogli da se Rugvica ove godine obrani od poplave.  Zahvalio je Vladi i županiji na pomoći i naglasio veliki značaj dolaska Imunološkog zavoda u Rugvicu.

Na svečanoj sjednici posthumno su, za izniman doprinos razvoju općine Nagradom za životno djelo nagrađeni Stjepan Novak i Branko Klepac. Stjepan Kirin dobio je priznanje za promociju i poseban doprinos razvoju lovstva.

Priznanje za požrtvovan i nesebičan rad i djelovanje u obrani od poplave – dodijeljeno je Vatrogasnoj zajednici i vatrogasnim društvima Općine Rugvica, a Priznanje za iskazanu solidarnost i pruženu nesebičnu pomoć u obrani od poplave- Vatrogasnim zajednicama Grada Dugog Sela, Ivanić-Grada i Svetog Ivana Zelina.

Tradicionalno nagrađeni su i učenici: Ines Nikić, Učenica generacije Osnovne škole Rugvica, Dora Rušković i Slaven Molnar najbolji učenici strukovnih škola, Tea Molnar – najbolja studentica preddiplomskog studija te Marina Sedlić i Laura Maček, najbolje studentice diplomskog studija.

Zoran Đuroković direktor Hrvatskih voda nagrađen je za izniman osobni doprinos i iskazanu profesionalnost i hrabrost u obrani od poplave. Zahvaljujući na nagradama, u ime nagrađenih, najavio je i nove investicije u Rugvici – na rekonstrukciji nasipa i pročistača otpadnih voda .

Na vidljivim  uspjesima u 30 godina Općini Rugvica čestitali su u ime Vlade potpredsjednik Davor Božinović, u ime Sabora saborski zastupnik i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar, u ime Zagrebačke županije zamjenik župana Damir Tomljenović, te u ime brojnih gostiju gradonačelnika i načelnika župan VŽ županije Anđelko Stričak.

Nakon atraktivnog programa Ribarsko lađarske večeri prošle subote, manifestacije uz Dan općine nastavljaju se u petak poklon koncertom Prljavog kazališta, moto partner MK Sveti Martin uz Opću Opasnost u subotu i Vatrogasnim kupom DVD Rugvica u nedjelju.

 

Podijelite

Current track

Title

Artist