Umirovljenici obilježili Međunarodni dan starijih osoba

Piše: - 02.10.2023.

Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije obilježila je Međunarodni dan starijih osoba okupivši predstavnike svih umirovljeničkih udruga koje djeluju na prostoru županije. Domaćin ovogodišnje svečanosti bila je Udruga umirovljenika općine Marija Gorica.

„Naših trideset udruga okuplja oko 21 tisuću umirovljenika. Naši umirovljenici putuju, druže se, a svakako najveće događanje u godini su sportski susreti umirovljenika koji su se održali ove godine u Jastrebarskom gdje se kroz dva dana okupilo oko 1700 umirovljenika“, rekao je Josip Jakopač, predsjednik Zajednice, istaknuvši kako sve te aktivnosti mogu provoditi zahvaljujući sredstvima koja im osigurava Županija.

„Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije izrazito je aktivna, kreativna i puna inicijativa, a onda i odgovor Županije mora biti takav da podrži umirovljenike u njihovim aktivnostima“, rekao je Kožić, istaknuvši kako su starije osobe blago zajednice u kojoj žive i da svi zajedno „moramo cijeniti i poštovati njihovo iskustvo, znanje i upornost“.

Ugodno druženje umirovljenicima poželjela je načelnica općine Marija Gorica Marica Jančić.

Podijelite

Current track

Title

Artist