TO Virtuozi feat. Dragan Dević – U kas

Piše: - 12.10.2023.

Jedan od najznačajnijih hrvatskih tamburaških orkestara – Tamburaški orkestar “Virtuozi” u suradnji sa vokalnim solistom Draganom Devićem predstavljaju prekrasnu tamburašku baladu “U kas”.

Autor glazbe i aranžmana je proslavljeni hrvatski skladatelj Dario Cebić, a autor teksta je Zvonimir Nemet. Dragan Dević jedan je od najznačajnijih vokalnih solista na hrvatskoj tamburaškoj sceni i dugogodišnji član tamburaškog sastava “Trenk”.

Pjesma koja je odsvirana u starogradskom duhu donosi nam pomalo nostalgični ugođaj kao i dozu sjete za nekim prošlim vremenima. Vrhunska svirka tamburaša “Virtuoza” donosi nam istančane dinamičke nijanse kao i dašak slavonske ravnice.

Tamburaški orkestar “Virtuozi” nastupio je na brojnim festivalima i natjecanjima. Izdvajamo koncertna gostovanja u Pekingu, Beču, Portu i Parizu. Ove godine nastupili su i na festivalu “Zlatni glas Zlatne doline, Kaptol”.

Skladba je snimljena u tonskom studiju “Glazbene škole Dugo Selo”, a snimatelj je magistar kompozicije – prof. Sandro Šekutor.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

SLJEDEĆA OBJAVA

Mia Dimšić – Bejbe


Thumbnail
PREDHODNA OBJAVA

Zembo Latifa – CTRL+Z


Thumbnail
Current track

Title

Artist