Dan grada Zaprešića

Piše: - 16.10.2023.

Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća, uz prigodne govore i dodjelu javnih priznanja, proslavljen je Dan Zaprešića. Gradonačelnik Željko Turk ustvrdio je da je Zaprešić grad u kojemu se gradi i u koji se dolazi živjeti.

„Ne mislim da griješim kada kažem da je Zaprešić danas među najpoželjnijim gradovima za život. Trenutno je u izgradnji 600 stambenih jedinica, a u pripremi je još 400, pa bih rekao da to potvrđuje ovo što govorim“, istaknuo je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

Među budućim projektima kao najvažnije, pa čak i od nacionalnog značaja, izdvojio je konačnu obnovu kompleksa Novih dvora, razvoj nove poduzetničke zone za što se očekuje prijenos državnog zemljišta u vlasništvo Grada, te gradnju mosta preko Save za što je izrađeno idejno rješenje.

Čestitavši svim stanovnicima Zaprešića Dan grada, župan Stjepan Kožić osvrnuo je na obnovu zgrada javne namjene oštećenu potresom istaknuvši kako je to primjer državne, regionalne i lokalne suradnje s istim ciljem – vratiti objekte u prvobitno stanje i namjenu. „Zahvaljujući decentraliziranim sredstvima do sada smo potpisali 85 ugovora ukupne vrijednosti 23,5 milijuna eura. Od toga, gotovo 8 milijuna eura realizira se na području Zaprešića koji je nažalost imao najveće štete od potresa“, rekao je Kožić, dodavši i značajna ulaganja u prometnu infrastrukturu iz Fonda solidarnosti EU.

Svečanoj sjednici nazočio je i predsjednik Vlade Andrej Plenković naglasivši da je Zaprešić grad koji se odlično razvija i potvrđuje kvalitetu života u Zagrebačkoj županiji. „Zagrebačka županija i Zaprešić pokazuju plodove predanog rada, angažmana i kontinuiteta, a upravo je kontinuitet u kvalitetnom upravljanju na ovim razinama važan da bi se što bolje realizirali brojni projekti“, poručio je Plenković.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

SLJEDEĆA OBJAVA

Gastro Turopolja


Thumbnail
PREDHODNA OBJAVA

Jubilarni Dani hrane


Thumbnail
Current track

Title

Artist