70 godina DVD-a Andrilovec

Piše: - 23.10.2023.

S više od 130 članova, DVD Andrilovec danas je stup društvenog života svoga mjesta, a izrazito su aktivni i uspješni na natjecanjima, pa tako njihovu Spomen sobu krasi više od 600 osvojenih pehara i odličja. Naročito se ističu nastupi na dvjema Vatrogasnim olimpijadama – u austrijskom Villachu 2017. kada su osvojili 6. mjesto i bili najbolji od hrvatskih predstavnika, dok su prošle godine Andrilovčani nastupili na Olimpijadi u Celju.

„U ovih sedamdeset godina je bilo puno rada, puno truda i puno odricanja“, naglasio je predsjednik društva Kristijan Karas, koji je naročito zadovoljan natjecateljskim odjeljenjima društva.

„DVD Andrilovec danas broji 130 članova, od kojih je 20 operativaca, a imamo i 30 djece. Posjedujemo tri vozila. Zadovoljan sam sa svim aktivnostima, iako kako se kaže, uvijek može bolje. Sve više ljudi prepoznaje značenje vatrogastva“, rekao je Karas, podsjetivši i kako su ponosni vlasnici svjetskog rekorda.

„Još uvijek smo vlasnici svjetskog rekorda u brzom spajanju usisnog voda, rezultat je 12,92 sekunde. Samo su dvije ekipe u svijetu išle ispod 13 sekundi. Bilo je to u Zelini 2018. godine“, istaknuo je Karas.

Slavljenicima je značajnu obljetnicu čestitala i predsjednica Skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović.

„Malo mjesto s 300 stanovnika, a 130 članova DVD-a. Srce ste ovog mjesta, vaš rad nadilazi granice Hrvatske“,  rekla je Glasnović koja je društvu uručila zahvalnicu Zagrebačke županije.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

SLJEDEĆA OBJAVA

Dan grada Samobora


Thumbnail
PREDHODNA OBJAVA

Detour – Imaš Sebe


Thumbnail
Current track

Title

Artist