Povodom blagdana Svih svetih položeni vijenci i zapaljene svijeće

Piše: - 31.10.2023.

Uz blagdan Svih svetih i u dugoselskom kraju, lokalne vlasti i braniteljske udruge prisjećaju se svih umrlih i posebno poginulih u domovinskom ratu.

U Dugom Selu su gradonačelnik Nenad Panian sa suradnicima, predstavnici braniteljskih udruga: HVIDRE, Crne Mambe, Hrvatski vitezovi, te predstavnici političkih stranaka SDP, Građanske inicijative Drug Selo i Fokus položili vijence i zapalili svijeće kod spomenika poginulim braniteljima kod pošte i kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu .
“U čast branitelja koji su dali svoje živote gradimo ovaj grad i konačno nakon 30 godina vjerujem da smo na pravom putu” – poručio je pri tome gradonačelnik Panian i dodao da bi volio kako bi Dan sjećanja u Vukovaru prošao bez podjela, da smo svi zajedno kao u vrijeme Domovinskog rata. Nakon toga predstavnici grada zapalili su svijeće i kod središnjeg Križa na Novom groblju.

Slično je bilo jutros i u Rugvici, braniteljske udruge Rugvice i Dugog Sela predvođene Udrugom hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata Rugvice uz veliki broj vijećnika općinskog vijeća i načelnika Matu Čička položili su vijence kod spomenika poginulim braniteljima u Jalševcu Nartskom uz molitvu velečasnog Mate Draganovića, a zatim i kod spomenika doktoru Franji Tuđmanu u Rugvici. Načelnik općine Mato Čičak pri tome je naglasio da braniteljima i prvom predsjedniku dr. Tuđmanu možemo zahvaliti kakvu Hrvatsku danas imamo. ” Oni su zaslužni da se i Rugvica danas razvija i postaje općina sa snažnim gospodarstvom i sve kvalitetnijim komunalnim standardom i bez njihove žrtve to ne bilo moguće.”

U Općini Brckovljani braniteljske udruge i općinski vijećnici predvođeni načelnikom općine Tihomirom Đurasom još jučer su položili vijence i zapalili svijeće u počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima na spomenicima u Božjakovini, Lupoglavu, Dugom Selu i Miroševcu te na počivalištima branitelja iz Općine Brckovljani koji su položili živote za slobodu domovine – Ivanu Horvatiću, Vlatku Margetiću, Siniši Hodžiću, Josipu Rožiću, Ratku Grozdeku i Dragi Matanoviću. Zapaljene su svijeće i položeni vijenci na počivalištu pokojnog načelnika Željka Funteka, predsjednika vijeća Bože Graberca te vijećnika Krunoslava Švedija. U znak sjećanja na sve mrtve koji više nisu s nama zapaljene su svijeće ispred središnjih križeva na grobljima u Brckovljanima i Lupoglavu.

Podijelite

Current track

Title

Artist