Dan Grada Dugo Selo

Piše: - 10.11.2023.

BLAGDAN SVETOG MARTINA OBILJEŽAVA SE 11. STUDENOG KADA JE UJEDNO I DAN GRADA DUGOG SELA I BLAGDAN ŽUPE SVETOG MARTINA BISKUPA.

Trodnevno obilježavanje dana grada započelo je u četvrtak koncertom ansambla Alma del Viento a nastavljeno je polaganjem vijenaca poginulim braniteljima. Vijence su položili gradski dužnosnici na čelu s gradonačelnikom Nenadom Panianom u pratnji zamjenice Jasminke kokot Bambić te načelnika stožera civilne zaštite Nikole   Tominac.  Svijeće su zapalili i članovi udruge hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata dugo selo, hrvtaski vitezovi te predstavnici stranaka Fokus i HDZ. Održana je i svečana sjednica u sportskoj dvorani.

Na svečanoj sjednici uz gradske dužnosnike sudjelovao je i državni vrh a prvi put i predsjednik republike Zoran Milanović koji je ovom prigodom nakon što je tradicionalno reproduciran film od Martinja do Martinja koji prikazuje napredak grada u godini dana –  iskazao zadovoljstvo radom Dugoselske gradske uprave te apelirao da i dalje koriste sredstva europske unije

Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian posebno se zahvalio predsjedniku Milanoviću na dolasku. Panian je također istaknuo kako smatra da je Dugo Selo primjer drugim gradovima da se može i da se treba čuvati hrvatska kultura i tradicija. Ovom je prilikom rekao i što sve možemo očekivati u filmu od iduće godine

U ime predsjednika Vlade RH te  župana Zagrebačke županije prisutnima se obratio Ervin Kolarec koji je kazao kako se Dugo Selo razvija u dobro smjeru. Rekao je i kako grad u svojim projektima ima pomoć županije.

Prisutnima su se obratili i gradonačelnik Sv. Nedelje koji je ispričao kako ga puno toga veže za Dugo Selo jer je kako je rekao u studentskim danima u dugom selu radio na baušteli gdje je zaradio za prvi laptop. U ime Gordana Jandrokovića govorio je i načelnik općine Rugvica Mato Čičak koji je posebno zahvalio vatrogascima za sve što su učini za vrijeme srpanjskog nevremena ali i za vrijeme nedavnih poplava. Na svečanoj sjednici dodijeljeno je 5 godišnjih nagrada i 15 zahvalnica.  a nastavak programa slijedi večeras ali i sutra – kulturno umjetničkim programima, krštenjem vina i koncertima zabavne glazbe. Uz dan grada, blagdan župe slavi i župa svetog Martina Biskupa. Župnik Ivan Valentić rekao je kako u Dugo Selu raste broj stanovnika a ujedno i vjernika.

Dan župe bit će kaže obilježen misnim slavljima u 8:30 i 18:00 sati.

Pogledajte i prijenos svečane sjednice

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist