Trideset godina od ponovna ustrojstva Općine Pisarovina

Piše: - 13.11.2023.

Općina Pisarovina, na blagdan svojega zaštitnika sv. Martina, obilježila je 30. godišnjicu ponovna ustrojstva. Od 1886. do 1947. Pisarovina je imala status kotara, a od 1947. do kraja 1962. bila je općina. Nakon toga, sve do travnja 1993. bila je u sastavu općine Jastrebarsko.

„Vjerujem da više nikada nikome neće pasti na pamet da ide u ukidanje općina koje su pokazale što znači biti u funkciji razvoja, posebno ruralnih sredina“, na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća rekao je načelnik Pisarovine Tomo Kovačić. Zahvalio je svima koji su tijekom proteklih 30 godina, na bilo koji način, doprinijeli razvoju Pisarovine.

„Bez podrške naših sumještana, bez dobro organizirane općinske službe, poduzeća i ustanova ne bismo uspjeli u realizaciji mnogobrojnih projekata“, rekao je Kovačić, a obraćanje završio riječima: „Izgradnja državne ceste od mosta na Kupi do čvora Zdenčina, gradnja novih proizvodnih pogona u poduzetničkoj zoni, najavljena gradnja proizvodnih pogona Kraša, stavljanje u funkciju nove gospodarske zone Velika Jamnička, te dodjela državnoga zemljišta za gradnju naselja za mlade obitelji daje nam puno pravo da zaključimo da je pred nama još brži razvoj“.

U ime Županije svečanosti je prisustvovao zamjenik župana Ervin Kolarec. Rekao je da je općina Pisarovina poželjno i ugodno mjesto za život.

„Da bi općina bila ovakva kakva jest, snažnu podršku njezinom razvoju daje i Zagrebačka županija. Kroz odjel za promet i komunalnu infrastrukturu rješavamo klizišta. Radovi su vrijedni oko 600.000 eura. Nakon zagrebačkog i petrinjskog potresa naš ŽUC ima povijesno ulaganje na kompletnom području županije. Ukupno ulaganje iznosi preko 87 milijuna eura, a iz tog paketa na području Pisarovine ulaže se 1,9 milijuna eura u sanaciju mostova i kolnika županijskih cesta“, rekao je Kolarec.

U ime predsjednika Vlade RH obratio se državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist