12. Biciklistički maraton Dugo Selo-Vukovar i Memorijal Željko Galović

Piše: - 17.11.2023.

30-tak biciklista Biciklističkog kluba Dugo Selo jutros je krenulo na tradicionalni 12. Memorijalni maraton Željka Galovića, od Dugog Sela do Vukovara u ukupnoj dužini od 396 km. Vozit će 3 dana i u nedjelju odati počast braniteljima i žrtvi Vukovara.

Bicikliste su ispratili Nikola Tominac, ratni zapovjednik 53. samostalnog bataljuna Zbora narodne garde koji je istaknuo “Ova ruta je ruta ponosa, slave i patnje. Svi oni dečki koji su ratovali na području Vukovara su dali dio sebe, znali su zašto ratuju, zašto ginu, a to je slobodna i samostalna Hrvatska. Želimo vam puno sreće na putu i da ju dovršite svi živi i zdravi,” zamjenica gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić rekavši “Grad Dugo Selo je izuzetno ponosan na 12. Biciklistički maraton do Vukovara i na sve sudionike koji na specifičan način odaju počast gradu Vukovaru i žrtvama Vukovara i Domovinskog rata. Vi se cijelu godine pripremate za vrlo zahtjevne etape putovanja kako bi bili spremni za sve izazove, svojski i hrabro baš kako su sve napore i ugroze izdržali naši borci u Vukovaru. Zahvalila bi se Biciklističkom klubu koji je veliku ulogu u organizaciji, kao i svim donatorima, logistici i pratnji, ali i vama sudionicima koji odvajate svoje vrijeme za sudjelovanje u maratonu. Nadam se da će vas pratiti lijepo vrijeme i da će vas nagodinu biti još više”

Branko Goleš je poručio “Prvih pet godina biciklisti su vozili vrlo prometnom Podravskom magistralom, što je otežavalo putovanje, tako da svake godine ruta se mijenja. Ove godine odlučili smo se voziti uz rijeku Savu – od Rugvice do Jasenovca, pa prema Novskoj i Novoj Gradišci. Drugi dan idemo prema sjeveru do Požege, preko Papuka do Našica, Belišća i Beli Manastir, a treći dan vozimo Beli Manastir do Vukovara. U nedjelju dolaze još tri kombija i jedan auto naše logistike, naših članova obitelji, prijatelja, uz četiri automobila koji nas prate putem, kako bi po povratku mogli utovariti sve bicikle i vratili se u Dugo Selo. Kada idemo već 12. puta, čovjek bi pomislio da će možda interes biti manji i da će se ljudi zasiti. No, sretan sam i ponosan što nas je ove godine toliko, od toga 8 ili 9 ide po prvi puta, na što smo isto tako ponosni. Što se organizacije tiče dali smo sve od sebe i mislimo da će biti sve dobro kao i do sada” i u ime biciklističkog kluba predao zahvalnicu Gradu DS za pomoć u organizaciji maratona. Zahvalnicu je predao i načelniku općine Rugvica Mati Čičku s obzirom da ove godine biciklisti prvi put prolaze kroz Rugvicu.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist