Novi vatrogasni centar u Bedenici

Piše: - 27.11.2023.

Mjesec dana nakon što je u općini Bedenica otvorena nova školska sportska dvorana, u petak je svečano otvoren i novi Vatrogasni centar Bedenica. Ovu investiciju vrijednu 420.000 eura zajednički su financirali Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Zagrebačka županija, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Općina Bedenica koja se koja se pobrinula i za kupnju vatrogasnog vozila vrijednog 119.000 eura. Za opremanje vozila pobrinut će se Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije koja će osigurati 10 posto vrijednosti vozila.

Svečanosti u vatrogasnom centru prisustvovali su glavni vatrogasni zapovjednik i izaslanik predsjednika Vlade Slavko Tucaković, izaslanik predsjednika Sabora i načelnik općine Dubrava Tomislav Okroša, zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec, ravnateljica Uprave za potpomognuta područja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Katica Mišković, načelnik općine Bedenica Slavko Cvrlja, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Bedenica Zvonko Bičak te mnogi drugi gosti i mještani.

Predsjednik Vatrogasne zajednice općine Bedenica Zvonko Bičak u svom obraćanju osvrnu se na 113 godina djelovanja vatrogastva na području Bedenice, dok je predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek istaknuo kako se  sinergijom lokalne samouprave i vatrogasaca može puno toga postići za razvoj vatrogastva i boljitak svih mještana.

„Ovaj centar je izuzetno važan za funkcioniranje naše Vatrogasne zajednice koja je osnovana 2006. godine i koja do sada nije imala adekvatne i primjerene uvjete za djelovanje. Projekt izgradnje vatrogasnog centra krenuo je 2019. godine, a danas naši vatrogasci imaju sve što je potrebno za funkcioniranje. Novo navalno vozilo koštalo je 119.000 eura, a to ćemo otplatiti kroz tri godine“, rekao je načelnik Bedenice  Slavko Cvrlja zahvalivši se svima koji su pomogli u realizaciji investicije. Istaknuo je kako se Bedenica snažno razvija, a radi sve većeg broj gospodarskih i društvenih sadržaja veća je potreba za osiguravanjem objekata.

„Prije nekoliko godina Zagrebačka županija ovdje u neposrednoj blizini izgradila je novu školu, a prije mjesec dana i novu sportsku dvoranu“, podsjetio je zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec izrazivši zadovoljstvo što se Županija kroz mjere ruralnog razvoja uključila u financiranje novo Vatrogasnog centra. „Vatrogasci su ponos Zagrebačke županije i definitivno najsnažnija operativna snaga svakog njenog grada i općine. Znamo da uvijek možemo računati na njih, a isto tako i oni znaju da u Zagrebačkoj županiji imaju istinskog partnera“, zaključio je Kolarec.

Izaslanik predsjednika Sabora Tomislav Okroša kazao je kako se svi mogu ugledati na Općinu Bednica i po ulaganjima u vatrogastvo, ali i realizaciji čitavog niza projekata društvenog značaja.  „Koliko čujem od načelnika, priprema se i otvorenje ambulante, u najavi je i kulturni centar, a u planu je izgradnja dječjeg vrtića“, rekao je Okroša.

„Zahvaljujem prvenstveno načelniku općine, Zagrebačkoj županiji i ostalima koji su doprinijeli da se ovaj dom izgradi i proširi, te da korist od toga imaju svi mještani. Hrvatska vatrogasna zajednica i Vlada će i dalje putem raznih programa sufinancirati nabavu šumskih vozila, pick up vozila, izgradnju domova te adaptacije“, rekao  je glavni vatrogasni zapovjednik i izaslanik premijera Slavko Tucaković podsjetivši kako Hrvatska ima 150 tisuća vatrogasaca te da je Vlada u vatrogascima prepoznala treći stup domovinske sigurnosti, uz vojsku i policiju.

Podijelite

Current track

Title

Artist