15 godina rada Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije

Piše: - 30.11.2023.

Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije proslavila je 15. godišnjicu rada u Dvorcu Lužnica, a tom je prigodom održana akcija „15 stabala za naših 15 godina“, kojom se želi pridonijeti početku obnove spomenika parkovne arhitekture Parka oko dvorca Lužnica, stradalog u olujnom nevremenu ovoga ljeta.

Ravnateljica Tatjana Masten Milek osvrnula se na rad JU Zeleni prsten Zagrebačke županije koji brine za poslove u zaštićenim dijelovima prirode na području Zagrebačke županije. „Brojnim aktivnostima i projektima postali smo poželjan partner za suradnju kolegama i ustanovama iz sektora zaštite prirode, osobito u području prijave zajedničkih projekata, ali i mnogo šire. Mogu reći da smo time počašćeni i smatram da je to jedan od naših najvećih uspjeha uz naravno projekte koje trenutno provodimo i one koji su iza nas i po kojima smo prepoznatljivi“, istaknula je Masten Milek.

Ravnatelj Uprave za zaštitu prirode, u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Igor Kreitmeyer osvrnuo se na period prije 15 godina kad je većina županijskih ustanova započela s radom naglasivši da je nekadašnji romantičarski posao bavljenja zaštitom prirode prerastao u zahtjevan i predan rad u očuvanju prirodnih resursa. Posebno je izrazio zadovoljstvo činjenicom da sa svega 6 djelatnika Javna ustanova Zeleni prsten, izradila najviše planova upravljanja od svih ustanova u RH, a planovi upravljanja su biti zbog mogućnosti korištenja sredstava EU.

U ime osnivača Zagrebačke županije čestitke je uputio zamjenik župana Ervin Kolarec te je naglasio da Zagrebačka županija prati i cijeni rad Javne ustanove jer sve što se ulaže u Zeleni prsten se deseterostruko vraća. Brojna zaštićena područja kojima upravlja JU, 24 zaštićena područja i 24 Natura područja koja se prostiru na 38 tisuća hektara te čine ukupno 12 posto površine Zagrebačke županije su ponos Zagrebačke županije. Stoga je pozvao sve na zajednički rad na očuvanju prirode za buduće generacije. „Našim slavljenicima želim još puno uspješnih godina i projekata u nastojanjima očuvanja našeg prekrasnog zelenog prstena“, naglasio je Kolarec.

Tom prigodom je JU Zeleni prsten Zagrebačke županije snimila video koji možete pogledati ovdje.

 

 

Podijelite

Current track

Title

Artist