Nikolina Tomljanović i Neno Belan – Još jednu noć

Piše: - 11.12.2023.

“Još jednu noć” najavni je singl albuma dueta Nikoline Tomljanović – “”Karta za dvoje””. Novi singl duet je Nikoline i Nene Belana koji ujedno potpisuje tekst i produkciju pjesme.

Glazbu potpisuje talentirani glazbenik i autor Josip Radić koji nam je rekao par riječi o nastanku same pjesme: “Hvala Nikolini i Neni što su udomili i dali hrvatsko državljanstvo duetu kojeg smo Lovorka Sršen i ja izvorno otpjevali na engleskom u bendu Kensington Lima. Njihov sam veliki fan i blizak mi je njihov glazbeni stil stoga su moji zadovoljstvo i ponos kao autoru još veći! Nikolina i Neno, puno vam hvala i nemojte stati na samo jednom duetu.”

“Još jednu noć” jedan je od 12 dueta na Nikolininom novom albumu “”Karta za dvoje””. Neke od dueta već smo ranije čuli kao što su “Vlak za Santa Fe”, “Mjesečev trag”, a pjesma “Volim kako se smiješ”, u duetu s Belfast Foodom osvojila je nagradu za najbolju pjesmu na Zagrebačkom festivalu 2020. godine. Među gostujućim glazbenicima na albumu imat ćemo prilke čuti i Tinu Vukov, Darka Bakića, Danka Krznarića, Martinu Majerle i brojne druge.

Režiju, kameru i montažu spota “Još jednu noć” potpisuje Nela Hrgović-Nella Vision, a spot je sniman u Zagrebu u Glazbenoj kući. Nela Hrgović o spotu: “Ideja spota je oproštajna večera para koji je pred raskidom. Uz večeru, vino i svijeće par će proživjeti svoje zadnje tužne i sretne trenutke. Nikolina izdaje 11.12. video spot za navedeni singl i album, a istog dana održat će i koncertnu promociju albuma u Rijeci te time obilježiti 30 godina svoje glazbene karijere.”

“Mnogi naši prijatelji već godinama očekuju duet Nene i mene jer smo dugogodisnji prijatelji i kolege no nama se nije žurilo. Znali smo da će to doći i došlo je. Čim mi je Neno pustio Josipovu pjesmu oduševila sam se toplinom kojom pjesma zrači. Neno je osmislio tekst, pjesmu smo snimili i onda sačekali vrijeme objave singla. S obzirom da izdajem album dueta svakako sam tu pjesmu željela uvrstiti na album. Zapravo, upravo našim duetom i najavljujem izlazak svoga drugoga samostalnog albuma “”Karta za dvoje””. Album izlazi 11. prosinca kada ću održati i koncertnu promociju albuma, a ujedno i obilježiti 30 godina glazbene karijere.” – rekla je Nikolina.

“S Nikolinom sam prijatelj već desetljećima, dapače u međuvremenu sam joj postao i vjenčani kum, i time ova prilika da ostvarimo zajednički duet dobija još dublje i intezivnije značenje, i oboje smo veoma sretni radi toga. Naš zajednički prijatelj Josip Radić podario nam je tu krasnu melodiju, a ja sam se potrudio da njegov izvorni engleski tekst prevedem i prilagodim za hrvatsko pjevanje, te u svom studiju nasnimio vokale i napravio glazbenu produkciju. Nek ova pjesma, izrazito umirujuća, sanjiva i eterična, dugo živi !” – rekao je Neno.

Podijelite

Current track

Title

Artist