Načelnik Đuras čestitao Dominiku Kuzmanoviću

Piše: - 29.01.2024.

Načelnik općine Brckovljana Tihomir Đuras i tajnik Zajednice sportskih udruga Stjepan Vinojčić čestitali su Dominiku Kuzmanoviću na izuzetno kvalitetnom nastupu za reprezentaciju Hrvatske na nedavnom Europskom prvenstvu u Njemačkoj na kojem je bio jedan od najboljih golmana i najbolji igrač naše reprezentacije. Pri tome su mu predali i skroman poklon te zaželjeli puno uspjeha u daljnjoj karijeri, u matičnom klubu Nexe i u reprezentaciji, posebno u kvalifikacijama za Olimpijske igre i na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj iduće godine.

” Sretni i zadovoljno smo što smo danas mogli pozdraviti jednog od najboljih golmana Europskog prvenstva, inače našeg susjeda čija obitelj stanuje nedaleko od zgrade naše općine. Nadamo se da ćemo se sresti i nakon SP iduće godine. Ponosni smo što je Dominik svoje prve rukometne korake napravio u našoj sredini” – rekao je načelnik općine Tihomir Đuras.

Dominika Kuzmanovića i njegovog oca nasmijala je prva njegova izjava za TV i to nakon što je sa školskom ekipom OŠ Stjepana Radića osvojio naslov državnih prvaka u mini rukometu 2013. godine, a on proglašen najboljim golmanom prvenstva.

” Puno nas, iz te generacije, ostalo je i dalje u rukometu i Ivan i Leo i Anto, Bendra, Pepi… dokaz je to da se dobro radilo od početka s nama. No bila su to i druga vremena , djeca su bila zainteresiranija za rukomet i na tome primjeru trebamo graditi budućnost, kako bi neka nova djeca ostvarila još veće uspjehe” – komentirao je stare prijatelje iz školskih dana Dominik.

Kako je otac Tomislav dugogodišnji rukometni djelatnik i sudac, Dominik je od malih nogu zavolio rukomet a s treninzima je započeo već u petoj godini, uz starijeg brata, sada liječnika. Nakon početnih koraka u školskoj ekipi i RK Polet iz Brckovljanja, velikim rukometom počeo se baviti u RK Dugo Selo, da bi potom prešao u Nexe. Govoreći o nastupu za reprezentaciju na nedavnom EP u Njemačkoj naglasio je da se radi o velikom iskustvu.

” Krenuli smo i završili sa najboljim utakmicama, protiv Španjolske i Njemačke, a ovo u sredini je bilo malo lošije, ali atmosfera u reperezentaciji je bila odlična. ostaje nam žal, jer mislimo da smo morali napraviti puno više. Zapravo samo jedna pobjeda nas je dijelila od borbe za medalje, ali ne možemo mijenjati što se dogodilo i razmišljati što bi bilo kad bi bilo. Moramo razmišljati samo unaprijed i sve će se jednog dana vratiti” – zaključio je priču o EP u Njemačkoj Dominik Kuzmanović podsjetivši da nas već za mjesec dana čekaju kvalifikacije za Olimpijske igre i to s Njemačkom i Austrijom što neće biti ni malo lako.

Malo se golmana na svijetu može pohvaliti da su na vrhunskim natjecanjima, u njegovim godinama imali više od 20 obrana, a Dominik Kuzmanović je sa 21 godinom protiv domaćina Njemačke imao nestvarne 22 obrane .

” Drago mije da sam odigrao neke takve utakmice, ali draža bi mi bila medalja od komplimenata za vrhunske obrane.” – rekao je Dominik a mladima koji se žele baviti sportom poručio:

“Moram priznati da je potrebno puno rada i odricanja, svašta se mora propustiti, ali na kraju se sve isplati.”

 

 

Podijelite

Current track

Title

Artist