Izvan zakona – Na kiši plešem

Piše: - 21.02.2024.

Da rokeri pišu najemotivnije pjesme dokazuje i rock bend Izvan Zakona koji se ponovno okupio nakon pauze od 16 godina s više no dobrim razlogom. Umjetnički nerv i jaka želja za zajedničkim stvaranjem kvalitetne glazbe inspirirala je bend sastavljen od vrsnih glazbenika da napiše neke nove lijepe pjesme, a prva koju su odlučili predstaviti publici je „Na kiši plešem“, balada himnične melodije čiji snažni stihovi otkrivaju metaforički presjek životnih vrijednosti autora Josipa Plavića koji je ujedno lead vokal te gitarist benda.

Glazbu i aranžman potpisuju svi članovi benda koji uz Josipa čine klavijaturist Branko Glavan, basist Krešimir Šokec Šoky, gitarist i vokal Vjeko Vugrić Vex te bubnjar Davor Smotalić Smotke, ujedno i producent pjesme, dok je mastering radio Drago Smokrović Smokva. Zanimljivo je da je ovo prva balada benda koji je svoju priču počeo u srednjoškolskim danima, a snimljen je i videospot u režiji Zvonimira Ćurića i Davora Smotalića.

Bend Izvan Zakona osnovali su 1988. godine Krešimir Šokec, Davor Smotalić i Josip Plavić, tada srednjoškolci zaljubljeni u glazbu. Svirali se svugdje, od prostorija za probe limene glazbe do franjevačkog samostana iznad Jordanovca, a kasnije u rock klubovima, dvoranama, na motorijadama i festivalima diljem Hrvatske.

Sudeći po najnovijem singlu, ovi iskusni momci misle ozbiljno i jedva čekamo čuti što će novo proizaći iz njihovog studijskog druženja.

Podijelite

Current track

Title

Artist