Na prvom En Primeuru Bregovite Hrvatske predstavljena vina koja će tek izaći na tržište

Piše: - 15.03.2024.

Sauvignon, chardonnay, graševina, silvanac zeleni, pinot bijeli, traminac i muškat samo su neka od mladih vina prošlogodišnje berbe i vina starijih godišta koja će tek izaći na tržite, a jučer su predstavljena na prvom samostalnom En Primeuru Bregovite Hrvatske.

Više od trideset vinarija iz vinske regije Središnje bregovite Hrvatske od kojih desetak iz Zagrebačke županije predstavilo je posjetiteljima i ponudilo na kušanje dvjestotinjak vina.

„Godinama smo svoja nova vina predstavljali na manifestacijama drugih vinskih regija, a ove godine prvi put En Primeur organiziramo samostalno. Bregovita Hrvatska ovo će ljeto proslaviti pet godina postojanja. Sustavno razvijamo vinogradarstvo i vinarstvo Središnje bregovite Hrvatske te radimo na promociji njezinih vina“, rekao je Miroslav Polovanec, predsjednik Bregovite Hrvatske, udruge vinara i vinogradara Središnje bregovite Hrvatske koja trenutačno ima 105 članova.

U ime Zagrebačke županije svečanosti je prisustvovao pročelnik za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Josip Kraljičković koji je istaknuo kako je Zagrebačka županija u samom vrhu izdvajanja sredstava među županijama za sektor vinarstva i vinogradarsva, a za njih godišnje izdvaja preko 150 tisuća eura bespovratnih potpora. Također, naglasio je kako su u vinari i vinogradari sjajni promotori turističke i ugostiteljske ponude Zagrebačke županije.

Podijelite

Current track

Title

Artist