Održana dodjela 31. Porina

Piše: - 24.03.2024.

U zagrebačkom HoB-u održana je dodjela najvažnije glazbene nagrade u Hrvatskoj, dodjela 31. Porina. S tradicijom koja traje već više od 30 godina, Porin okuplja brojne izvođače i poznata lica na jednom mjestu.

U kategoriji najboljeg albuma zabavne glazbe, Porin su odnijeli Swingersi sa svojim albumom “Zapleši twist”. “Ovo nam je drugi Porin, što se tiče ovog albuma drago nam je i lijepo je dobiti priznanje, a i glazbenom egu to zaista godi. Iza ovog albuma je trud, rad i puno ljudi i zaista nam znači” rekao nam je Robert Mareković. “Ovo je bio album obrada, iako nisam toliko često pisao pjesme i nisam toliko poznat po autorskim stvarima odlučio sam napraviti autorski album sljedeće godine” dodao je Robert. Porina u četiri kategorije – album godine, najbolji album hip hop glazbe, najbolje likovno oblikovanje albuma i najbolji video broj osvojio je Vojko V.
“Vile se ovdje igraju” album je Matije Cveka & The Funkensteinsa koji je osvojio Porina u kategoriji najbolji album pop glazbe. Matija se osvrnuo na nedavno održana tri koncerta u Tvornici kulture i planove za nastavak godine. “Tvornica je bila brutalna, presretan sam i prezadovoljan, a Porin nas je sad dodatno zakucao da možemo malo na pauzu. Sad ćemo malo odmorit, idemo na godišnji na mjesec i pol, a onda opet kreću svirke.
Porin za životno djelo pripao je Parnom valjku i Husainu Hasanefendiću – Husu.
Super se osjećam. Mislim da smo presedan jer smo dobili nagradu za životno djelo, bili smo u konkurenciji za nagradu za pjesmu godine, znači da smo baš aktivni. Namjeravamo objaviti album do kraja godine, imamo tri vrlo uspješna singla s Igorom, a iduće godine je i 50 godina benda.  Zaista lijepi osjećaji, ponosan sam” rekao nam je Hus. Igor Drvenkar koji već godinu dana pjeva s Parnim valjkom definitivno je pomladio bend dodaje Hus – “Igor me beskrajno nervira jer mi neda razlog da se ljutim na njega jer je toliko pozitivna osoba, ima tu neku dobru energiju i dobru vibraciju. Donio nam je tu neku mladenačku energiju i nekako smo se preporodili. Možda smo se već malo bili uljuljali na autopilotu, ovo nas je sve skupa nekako trgnulo.
Na pitanje kako je raditi s Parnim valjkom, Igor Drvenkar odgovara u sličnom stilu. “Jako sam zadovoljan, ali ono što me najviše veseli je publika na koncertima. Raditi s Parnim valjkom, to je totalno neki drugi svemir koji živim samo kad sam s njima. Kad dođem negdje pa me netko pita kako je radit s Parnim valjkom, onda mi treba da razmislim. To je ekstremno puno emocije i strasti, nešto što mi je bend na prvu dao kao feedback.

Porin za pjesmu godine pripao je, kome drugome nego Letu 3, ali to nije sve, tu je još i Porin za najbolji album alternativne glazbe. Najbolju vokalnu suradnju Porinom su dokazali Miach i Grše s pjesmom Led.

Podijelite

Current track

Title

Artist