Dario Cebić i Sandro Šekutor – Intergalactic Sounds

Piše: - 26.03.2024.

Hrvatski akademik, pedagog i doktor kompozicije Dario Cebić i mladi magistar kompozicije Sandro Šekutor predstavljaju skladbu “Intergalactic Sounds”.

Sandro Šekutor:
“Spajanjem klasične forme i instrumenata koji se koriste u klasičnoj glazbi s elektronskim instrumentima karakterističnim za moderno doba, glazbena umjetnost i kompozitori glazbe dobivaju novu dimenziju slobode i kreativnosti, koja je itekako dobrodošla u ostalim umjetničkim kategorijama kao što su kinematografi, digitalni mediji, videoigre, gdje svi umjetnici i kreatori usko surađuju i omogućuju stvaranje novih kreativnih žanrova i rješenja”.

Dario Cebić mladi je hrvatski akademik, pedagog i doktor kompozicije. Njegove skladbe izvode se diljem svijeta a za svoj rad dobio je brojne nagrade. Izdvajamo 1. nagrade na međunarodnim natjecanjima u Londonu, Beču, Berlinu, Kopenhagenu, Tokyu, Sydneyu, Barceloni, Lisabonu itd. Profesor je kompozicije na Bečkom konzervatoriju a od 2022. godine redoviti je član “Europske akademije znanosti i umjetnosti”.

Sandro Šekutor magistar je kompozicije. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja na državnim i međunarodnim natjecanjima. Stručnjak je za elektronsku glazbu. Kao glazbenik nastupa diljem svijeta. Između ostalog u Australiji, Austriji, Bugarskoj i italiji.

Podijelite

Current track

Title

Artist