Godišnjica posvete crkve u Kravarskom

Piše: - 08.04.2024.

Na Bijelu nedjelju, 7. travnja svečanim misnim slavljem proslavljena je prva godišnjica posvete crkve Uzvišenja sv. Križa u Kravarskom.

Uz brojne domaće vjernike misnom slavlju je nazočio i potpredsjednik Vlade Tomo Medved, a u ime Zagrebačke županije zamjenik župana Ervin Kolarec i predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak.

Osvrnuvši se na svetkovinu posvete crkve sisački biskup Vlado Košić je rekao kako je to prije svega dan zahvalnosti Bogu i ljudima zbog ove nove crkve, u čiju su se obnovu ugradili mnogi dobri ljudi i ustanove te mnogo znoja i ljubavi.

Svi znamo da je ova crkva teško stradala uslijed potresa 2020. godine, a zahvaljujući entuzijazmu i zajedništvu mještana, a posebno sinergiji Općine, Vlade RH i Zagrebačke županije u rekordnom je roku, u svega 15 mjeseci, izgrađena nova crkva“, rekao je Ervin Kolarec, dodavši kako je Zagrebačka županija putem Javnog poziva dodijelila 1,6 milijuna eura za izgradnju crkve, dok je ukupno za obnovu na području općine Kravarsko dodijeljeno 2,6 milijuna eura.

Podijelite

Current track

Title

Artist