IZBORI U DUGOSELSKOM KRAJU

Piše: - 16.04.2024.

NEMA GLASANJA BEZ VAŽEĆE OSOBNE

Sutra izlazimo na izbore. Prilika je to saznati i koliko nas ima.
U Dugom Selu na 27 biračkih mjesta u registru birača upisano je 17785 birača, no pravo biranja ima ih samo 17076. Kako to?

Razlog je što čak 709 upisanih birača nema važeće osobne iskaznice. No i oni će moći ostvariti svoje biračko pravo kaže predsjednica gradskog izbornog povjerenstva Sanda Hrsto, ali će morati pribaviti, takozvanu plavu potvrdu.

“Oni koji nemaju valjanu osobnu iskaznicu ili im je istekla, a imaju prijavljeno prebivalište na području grada Dugog Sela, mogu i na dan izbora u zgradi grada, u Uredu državne uprave Zagrebačke županije podići plave potvrde i s njima glasati na svojem biračkom mjestu” – kaže Hrsto Lokacije 27 biračkih mjesta nisu se mijenjale, a za one koji su privremeno upisani u gradu Dugo Selo, a iz drugih su izbornih jedinica posebno biračko mjesto broj 28 nalazi se u Zgradi Glazbene škole Dugo Selo, Zagrebačka ulica 24 . Popis biračkih mjesta pogledajte ovdje.

U Brckovljanima je u registru birača 6122 osobe, ali ih 30-tak nema valjanu osobnu iskaznicu. Izbori se organiziraju na 9 biračkih mjesta a bit će otvoreno i jedno posebno biračko mjesto i to u Centru Stančić.

U Rugvici koja je inače u prvoj izbornoj jedinici, za razliku od Dugog Sela i Brckovljana, bit će otvoreno 14 biračkih mjesta. U registar birača upisano je 7304 osobe a u biračkim popisima ih je 7027. To znači da će 177 osoba svoje biračko pravo moći ostvariti nakon što izvade plave potvrde.

Treba li ponoviti da su biračka mjesta otvorena od 07:00 do 19:00 sati?

Podijelite

Current track

Title

Artist